GEMLİK BELEDİYESİ 34 BİN METREKARE TARIM ARAZİSİNİ KİRALADI
GEMLİK BELEDİYE MECLİSİ'NDE KONUŞAN MHP'Lİ MECLİS ÜYESİ OSMAN DURDU, ZABITANIN GEÇEN HAFTA GERÇEKLEŞTİRDİĞİ FIRIN DENETİMİNİ ELEŞTİRİNCE BAŞKAN SERTASLAN, "BEN GEMLİKLİ HEMŞERİLERİMİN 200 GRAM YERİNE 250 GRAM EKMEĞİ 1,5 LİRAYA YEMESİ İÇİN İRADE ORTAYA KOYDUM" DEDİ. (İHA/BURSA-İHA) Gemlik Belediye Meclisi'nde konuşan MHP'li meclis üyesi Osman Durdu, zabıtanın geçen hafta gerçekleştirdiği fırın denetimini eleştirince Başkan Sertaslan, "Ben Gemlikli hemşerilerimin 200 gram yerine 250 gram ekmeği 1,5 liraya yemesi için irade ortaya koydum" dedi.

GEMLİK BELEDİYESİ 34 BİN METREKARE TARIM ARAZİSİNİ KİRALADI

GEMLİK BELEDİYESİ 34 BİN METREKARE TARIM ARAZİSİNİ KİRALADI

Gemlik Belediye Meclisinde, Kumla ve Haydariye Mahallelerinde iki tarım arazisinin 10 yıllığına kiralamaları görüşüldü. Tarla vasıflı taşınmazlarla alakalı görüşmeler, Gemlik Belediye meclisinde yapıldı.
DURDU; 24 BİN METREKARE ARAZİ KİRALANIYOR
Konu ile alakalı ilk sözü alan Osman Durdu; ‘’Mülkiyeti Gemlik Belediyesinde olan, Küçükkumla’da 24 bin metrekare arazinin 10 yıllığına kiralanıyor olmasının biz gerekçesini anlayamadık. Gemlik halkı, bu gündem maddesini unutmasın. İlk defa böyle bir şeye şahit oluyorum. Burada nasıl bir kamu yararı var, anlatırsanız sevinirim’’ dedi.
Konu ile alakalı Ak Parti adına söz alan Şamil Yiğit ise; ‘’Bizim hukuk komisyonumuzda baktığımız kararda, tarla vasfında olan arazi ile alakalı ‘satmıyoruz ve kiralamıyoruz’ derken, 3 yılı geçemiyordu, kiralama gereksinimini öğrenmek istiyoruz. Köylere yaptığımız yerli tohum, kendi arsamızda değerlendirilebilirdi. Bunu düşünmeyip, kiraya vermek düşündürücü. Talep nereden geldi?’’ dedi.
CHP adına söz alan Mert Dimili ise; ‘’Taşınmazların boş, atıl durması da sayıştay eleştirilerine konu. Tarla vasıflı bir yere tesiste kurulamaz. İmar durumu olarak kuramazsınız. Kamu yararı boş durmaması, değerlendirilmesidir’’ şeklinde konuştu.
İyi Parti adına söz alan Sedat Akkuş; ‘’Merkeze uzak bir yerde arsa. Bu kadar uzakta boş duran taşınmazların kiralanması mantıklı. Hem belediyeye gelir olsun, hem de ülke ekonomisine katkısı olsun’’ dedi.
GÜR; RANTABL TARIM YAPILACAK YERLER ÖNCEKİ DÖNEMDE SATILDI
CHP Meclis Üyesi Galip Gür ise; ‘’3 yıllık ihaleler encümen kararı ile geçince, tekrar kiralanması çok güç oluyor. Büyükşehir Belediyesi de kiralamalarını 10 yıllık yapmaya çalışıyor. Rantabl tarım yapılacak yerler, bir önceki yönetim tarafından satıldı’’ dedi.
DURDU; KİRALAYANLAR KIRSAL MAHALLE İMKANLARINDAN FAYDALANACAK MI?
Haydariye’de yapılacak kiralama maddesinde söz alan MHP Grup Sözcüsü Osman Durdu; ‘’Temenni ederiz ki, bu mülkleri kiralayan vatandaşlar amacına uygun hizmet verdin. Köy tüzel kişiliğinin kaldırılması ile mağduriyetler oluştu. Uygun şartların yerine getirilmesi halinde, istenmesi halinde tekrar kırsal mahalle statüsüne dönüşmesi, 10 dönüm ve üzeri alanların da kırsal alan statüsüne verilmesi dile getirildi. Bu arkadaşlar, kırsal mahalle imkanlarından faydalanacaklar mı?
CHP adına söz alan Zeynep Akış Serintürk ise; ‘’Yönetmelik de yararlandı. Her mahalle için farklı çalışmalar yaptılar. Gerekirse kiralaması düşünülen yerler önce karara bağlanır’’ dedi.
AK PARTİ VE MHP RET, CHP VE İYİ PARTİ EVET
Konu ile alakalı rapor, CHP ve İyi Parti’nin Evet, Ak Parti ve MHP’nin ret oyu ile geçti.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir