Gemlik Gönüllü Kuruluşlar Platformundan İsrail Saldırılarına Kınama
Gemlik Gönüllü Kuruluşlar Platformundan İsrail Saldırılarına Kınama

Gemlik Gönüllü Kuruluşlar Platformundan İsrail Saldırılarına Kınama

Gemlik Gönüllü Kuruluşlar Platformundan İsrail Saldırılarına Kınama

İsrail polisinin, Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate yaptığı ve daha sonra Doğu Kudüs’ün farklı noktalarında yaptığı saldırılarla yüzlerce kişinin yaralanması Gemlik Gönüllü Kuruluşlar Platformu öncülüğünde çok sayıda sivil toplum kuruluşu tarafından yapılan yazılı basın açıklamasıyla şiddetle protesto edildi.
Aralarında Anadolu Gençlik Dergisi Gemlik Temsilciliği, Buhara Kültür ve Dayanışma Derneği, Eğitim Bir Sen Gemlik Temsilciliği, Gemlik Araştırma Yardımlaşma ve Eğitim Derneği, Gemlik Umut Kervanı,
Gemlik Zeytin dalı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği, IHH Gemlik Temsilciliği,İlim Yayma Cemiyeti Gemlik Temsilciliği, Milli Türk Talebe Birliği Gemlik Temsilciliği, Semerkant Dergisi Gemlik Temsilciliği ve TÜGVA Gemlik Temsilciliği gibi kurum ve kuruluşların bulunduğu Gemlik Gönüllü Kuruluşlar Platformunun yapmış olduğu basın açıklamasında Kudüs’ün Müslümanlar için kırmızı çizgi olduğu vurgulanarak ‘İsrail, Filistin topraklarında insanlık ve savaş suçu işlemektedir. Dünya bu işgal ve hukuksuzluğa göz yumdukça zulmünü devam ettirecektir. Hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail’in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’yı hedef alan saldırılarını şiddetle kınıyoruz. Bu saldırılar derhal durdurulmalıdır.” ifadelerine yer verildi.
Her Ramazan ayında olduğu gibi bu Ramazan ayının son günlerinde de İsrail’in şiddet ve zulmünün arttığı, Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate yaptığı açık saldırının devlet terörü olduğu ifade edilen basın açıklamasında ayrıca şunlara yer verildi:
“Öncelikle saldırılarda yaralananların bir an önce iyileşmesi için dua ediyoruz. Filistin davasına olan kararlı desteğimizi yineliyoruz ve bir kez daha uluslararası toplumu Filistin halkını korumak için hemen harekete geçmeye çağırıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri, Mescid-i Aksa’yı derhal terk etmelidir. Uluslararası hukuk, kamuoyu, sivil toplum, insan hakları ve barış örgütleri ile siyasal kurumların, İsrail’in bu hukuk tanımaz işgalci tavrına karşı bir an önce bir araya gelmesi gerekmektedir. İsrail’in kuruluşu, yayılmacılığı ve Filistin konusunda sergilediği siyaset tamamıyla uluslararası hukuka aykırıdır. Uluslararası güvenlik ve hukuk kurumlarını gereğini yapmaya davet ediyoruz. Müslümanlar olarak İsrail’in politikalarını hiçbir zaman benimsemeyeceğimizi ifade ediyor, özgür bir Filistin ve Mescid-i Aksa için gerekirse canlarımızı ortaya koyacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz.”
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir