Gemlik Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Şükrü Aksu'nun 23 Nisan Mesajı
Gemlik Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Şükrü Aksu'nun 23 Nisan Mesajı

Gemlik Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Şükrü Aksu’nun 23 Nisan Mesajı

Gemlik Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Şükrü Aksu’nun 23 Nisan Mesajı

Ülkemizin kurucusu, partimizin ilk genel başkanı ve ilk cumhurbaşkanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm dünya çocuklarına armağan ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!
İnsanlığı etkisini altına alan pandemi sebebiyle bu yıl ikinci kez bayramımızı meydanlarda, hep birlikte omuz omuza değil, evlerimizde kutluyoruz. Sağlımızın sahip olduğumuz en büyük değerlerden biri olduğunun bilincinde olarak, en kısa sürede sağlıklı günlerde bayramlarımızı yeniden bir arada kutlamayı diliyoruz.
Geçmiş yıllarda siyasi sebeplerle bayram programları kısıtlanmış, belirli çevrelerce önemsizleştirmeye çalışılmış ve milletimizin milli bayramlarımıza ilgisi azaltılmaya çalışılmıştı. Anlamsız kaygılarla yapılan bu maksatlı davranışlar halkımız tarafından kabul görmediği gibi 20’li yaşlardaki gençlerimizin değerlerimize daha sıkı sarıldığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.
23 Nisan bizler için iki önemli değeri temsil eder. Bunlardan ilki milli egemenliktir. Atatürk’ün söylediği gibi, “milli egemenlik öyle bir ışıktır ki, karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, yok olur!” Hiçbir silah, egemenliğin karşısında duramaz. İktidarlar, ülkelerin egemenliklerini korumakla yükümlüdürler. Öyle ki ülkemizin egemenliği içte ve dıştaki tehditlere karşı korunması gerektiği kadar ekonomik saldırılara, lobi faaliyetlerine, limanlarımızı, fabrikalarımızı, tarım ve topraklarımızı yerli ve yabancı art niyetli kişi ve gruplara karşı da korumakla olur. Bu gün 8 lirayı aşan Dolar, 10 Lirayı görev Euro, sürekli yükselen altın karşısında alım gücü düşen, yoksullaşan, günü geçirmeye çalışırken geleceğe umutla bakamayan yurttaşlarımızın da hakkı, ülkemizin egemenliği kadar ciddiyetle korunmalı ve savunulmalıdır. Özgürlük ve bağımsızlığımız, milli egemenliğimiz böyle savunulur ve değer görür!
23 Nisan’ın bir diğer değeri ise çocuk bayramı olmasıdır. Çocuklarımızın ülkemizi geleceğe taşıyacak olması, hepimizin ortak fikridir. Fakat bu fikri hayata geçirebilmek için çocuklarımızı ilk önce huzurlu aile ortamlarında büyümesini sağlamalı, onları siyasi kaygılardan uzak laik, demokratik ve bilimsel eğitimle geleceğe hazırlamalıyız. Yarınlara özgürce bakabilen, ülkesini, milletini ve dünyayı tanıyan çocuklarımız, Türkiye Cumhuriyeti’ni geleceğe taşımak için çalışmayı ve üretmeyi kendine görev bilecektir. İşte o zaman bayramlarımız hak ettiği anlam ve değere kavuşacaktır.
Değerli hemşerilerimiz, önümüzdeki tüm bayramları tüm tehditlerden arınmış, sağlıklı bir şekilde özgürce kutlamayı dileriz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!
(Son Güncelleme: 22 Nisan 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir