TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

“4 NİSAN 1997 BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞİN VEFATI VE ŞİİR’İM “

“4 NİSAN 1997 BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞİN VEFATI VE ŞİİR’İM “

Ülkücü hareketin lideri Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebedi aleme göçü ve 24 yılı sene-i devriyesiyle rahmet ve minnetle anarak ruhu şad mekanı cennet olsun.
*
Başbuğ Alparslan Türkeş’in her sözü ülkü ideallerine inanan her ülkücünün aklında ve yüreğindedir. Doğru ve çileli yolunda yürüyen ülkücülerin, mevki, makamlar, menfaatler için değil, senin önemli sözün olan hepiniz bayraksınız bayrağı lekelemeyin, kirletmeyin, yere düşürmeyin, sözünüz yolunda yürüyen dava erlerin kırılsalar da, uzaklarda tutulsalar da öteleştirilselerde , Türk İslam Ülküsü yolunda yürüyerek kuşaktan kuşağa devam edeceklertir.
*
Ülkücü hareketin ideallerini ve davasını yöneten lider olan yöneticileri tavizsiz ve kardeşlik anlayışı içinde arzulanan, Türk Milletinin ülkesiyle bir bütünlük içinde çağın gelişen koşullarını bilerek yöneten yönetici kadroların her daim birliğinde beraber oluşuna biat eder. Eğer ki! İdeallerinden, hedefinden, kardeşliğinden yanlış yollara yönlendirilirse asla ve asla yanlışlığa ortak olmaz çaresi ne ise gereğini yapar ve idealleri gereği zor koşulları her daim aşan ülkücüler olmuştur.
*
Başbuğumuz Alparslan Türkeş, ömrü boyunca milyonlarca vatan sevdalısı, imanlı gençler yetiştirmesi. O`nun ülküsü ve fikirleri aradan geçen onca zamana rağmen halen ilk günkü heyecanla yaşamakta ve yaşatılmaktadır. Büyük devlet, fikir ve dava adamı Başbuğ Alparslan Türkeş`in, ülküsü ülkümüz, ufku ufkumuz olma devamı, hedefleri doğrultusunda azim ve kararlılıkla yürümeye de devam edeceği ve bu ülkü ve fikirler Türk Milliyetçilerinde var olduğu sürece, ülkemizin birlik, beraberliğini hiç kimse bozmaya cesaret edemeyecektir.
*
Başbuğ Türkeş, ülküsünü, idealini, sevdasını, aşkını bilim adamları, aydınlar ve gençlerle paylaşmıştır. Türk-İslâm Ülküsünü ve Türk Milliyetçiliğini, sadece vicdan ve fikir boyutunda savunulan değerler olmaktan çıkartmıştır. Onların ülke ve dünya gündeminde icra imkânına zemin oluşturmuş, bu kutlu fikirleri siyasi ve sosyal zeminde geniş bir vizyonla temsil etmiştir.
*
Başbuğ Türkeş’i, Hayatını ülkesine ve milletine adamış, milletimizin yine bugünkü gibi Türkiye’nin bütünlüğü tehlikedeyken ve kendi değerleri içinden bir umut aradığı dönemde ortaya çıkarak, muhteşem eserlere damgasını vurmuş, gençliğimizin milli, dini ve ilmi olarak yetişmesine çok ciddi katkılar sağlamış gerçek bir dava adamıdır.
*
Başbuğ Alpaslan Türkeş’e, vefatının 24 yılı sene-i devriyesi vesilesiyle, Başbuğla birlikte ülkü davasına hizmette ışık olmuş, tüm ülkücü şehitlerine ebedi aleme intikal etmiş olanlara saygıyla, minnetle anarak, Ruhu şad, mekânı cennet olsun. Türk-İslâm Ülkücüleri, Turan diyarları, Türk Milliyetçileri ve Ülkücü Hareket, Seni çok özlüyor Başbuğum.
MEKANIN CENNET OLSUN BAŞBUĞUM
Ülkücüler tabutun altında yürüyor,
Dünya’ya iz bıraktın Başbuğum.
Aklımızda fikirlerin sevgin yaşıyor,
Silinmeyen öz bıraktın Başbuğum.
*
Kaşın gözün benzer hilale aya,
Türkün neslinden sendeki maya,
Türk dünyasının sevgisi başka,
Ocaklara kor bıraktın Başbuğum.
*
Ahlakın resulün güzel huyundan,
Kayseri, Develi Türkmen köyünden,
Gelişin Ergenekon oğuz boyundan,
Ölümsüz haz bıraktın Başbuğum.
*
Türk dünyasının umudu oldun,
Uzak kalmadın gönülden gezdin,
Dört Nisanda duyuldu haberin,
Gönüllere hüzün bıraktın Başbuğum.
*
Mehmet’in seni gördü rüyada,
Dediği vatanı düşürmeyin zora,
Milyonlar uğurladı eyledi veda,
Mekanın cennet olsun başbuğum.
Y.T:01.03.2021

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir