HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

BANA KIZMAYIN!

BANA KIZMAYIN!

Malumunuz 14 Şubat Sevgililer Günü geldi çattı.

14 Şubat ile ilgili alıp veremediğim yok! Aksine, bu günün çıkış sebeplerinden biri olan hikaye ( ki bu güne dair atfedilen benim bildiğim üç farklı oluşum sebebi var) daima çok etkilemiştir beni.
Dönemin zalim Roma imparatoru 2. Claudius askerlerin evlenmesini yasaklar. Gerekçesi de bekâr askerlerin evli askerlere göre daha iyi savaşıyor olmalarıdır!

Gelin görün ki deli kan, damarda durduğu gibi durur mu? Durmaz! Bunun üzerine kolları sıvayan rahip Valentine, bu yasağı hiçe sayarak genç sevgililere nikah kıyar.

Bunun bedelini de imparatorun emriyle, canıyla ödeyen şefkatli rahip Valentine’ e ahde vefa olarak tüm sevgililer ölüm gününü Sevgililer Günü olarak adar.

Buraya kadar muhteşem bir fikir ve anma günü olarak benim hafızamda ve yüreğimde yer etmiştir 14 Şubat.

Gelelim bizdeki Sevgililer Günü’ nün anlamına! Yani, hemcinslerimin muhtemelen %99′ unun bana kızacağı konuya!

Efendim, dünyadaki Sevgililer Günü’ nün anlamı bir kart ve kırmızı gül iken, bizde neredeyse tırlar dolusu hediyeler demek!
Tamam, kabul ediyorum abarttım! Tırlar dolusu olmasa da bir çiçekle yetinmeyen, hatta eşinin ya da partnerinin aldığı hediyeye burun kıvaran ve bazılarının direttiği gibi; ille de pırlanta yine de pırlanta!

Kıymetli hemcinslerim bilginiz olsun diye söylüyorum; bu günün anlamı hediye fırsatçılığı değildir! 365 gün, 6 saate yayılması gereken SEVGİ gibi yüce bir duygunun bir gerekçeyle bu tarihte öne çıkmasıdır.
Bu arada bunları diyorum diye benim hediye düşmanı biri olduğumu düşünmenizi istemem. Bilakis, hediye almayı da vermeyi de çok severim.

Hepsi bu!

Eğer bu dediklerimi inkar eder durumdaysanız o halde bu 14 Şubat için size bir önerim var…

Bu önerim elbette eşi veya partneri olanlar için; bu Sevgililer Günü’ nde hediye hakkınızdan feragat ederek, eşinize veya partnerinize, “bana almayı düşündüğün hediyenin ücreti mukabilince gariban ve kimsesiz bir çocuğa bir şey satın alarak hem onları hem beni sevindirir misin?” deyin bakalım!

Kaçınız bunu onaylar? Kaçınız buna istekli?

Aa…Bu arada, “14 Şubat sadece biz kadınlara yönelik değil ki, erkekleri de kapsıyor!” demeyin sakın bana.
Kendimizi kandırmayalım! Erkek milletinin neredeyse tamamının böyle özel günlere sempatisi bile yok! Ve emin olun şayet bu günlerde organizasyon yapıyor ya da hediye alıyorlarsa da sırf bizlerin dır dır’ ına maruz kalmamak için yapıyorlar bunu!

Hasılı; sevgili hemcinslerim, bunları yazıp söylediğim için bana kızmayın! Ben sadece gerçekleri yazdım.

Sevginin yılın her günü yoldaşınız olması dileğimle, yürekten sevilip seveceğiniz nice Sevgiler Gününüz olsun.

Esen kalın.

(Son Güncelleme: 14 Şubat 2021)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

1 yorum

  1. Çok güzel düşünmüşsünüz yüreğinize sağlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir