FUE İLE SAÇ EKİMİ İŞLEMİNDE PROFESYONEL YAKLAŞIMIN SAÇ EKİMİNDE ÖNEMİ
FUE İLE SAÇ EKİMİ İŞLEMİNDE PROFESYONEL YAKLAŞIMIN SAÇ EKİMİNDE ÖNEMİ

FUE İLE SAÇ EKİMİ İŞLEMİNDE PROFESYONEL YAKLAŞIMIN SAÇ EKİMİNDE ÖNEMİ

FUE İLE SAÇ EKİMİ İŞLEMİNDE PROFESYONEL YAKLAŞIMIN SAÇ EKİMİNDE ÖNEMİ

Son yıllarda saç dökülmeleri kadın ve erkek olsun hemen her yaştan kişinin sorunu haline geldi. Saç ekim işlemi hakkında bilinmesi gerekenleri, saç ekim işlemi öncesi ve sonrasında dikkat edilmesi gereken hususları, FUE saç ekim işleminin nasıl olması gerektiğini ve FUE saç ekim işleminde profesyonel hizmetin önemini Quartz Klinik sahibi Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op.Dr. Leyla Arvas’tan dinliyoruz.

Saç Ekim İşlemine Hazırlık Nasıl Olmalıdır?

Saç ekim işleminden önce yapılan ön muayenede doktor öncelikle kişinin yüz anatomisini inceleyerek kişinin saç açıklığı, saç çizgisi ve saç kökü dağılımını belirleyecek sınır bölgeleri kalem yardımıyla işaretler. Saç ekim işleminde kişinin yüz yapısına uygun ve naturelliğin bozulmaması için estetik bakımdan planlanarak ekim yapılır. Operasyon mutlaka bir hastanede, tıp merkezinde ya da klinikte gerçekleştirilmelidir. Prosedür uygulanmadan önce hastaya ameliyat önlüğü giydirilir.

Öncelikle hasta yüzüstü yatırılarak tüm baş alkol ile dezenfekte edilir. Donör bölgenin uyuşturulması lokal anestezi yardımıyla olur. Anestezi 15 dakika içinde etkisini gösterir.

 

FUE İLE SAÇ EKİMİ İŞLEMİNDE PROFESYONEL YAKLAŞIMIN SAÇ EKİMİNDE ÖNEMİ
FUE İLE SAÇ EKİMİ İŞLEMİNDE PROFESYONEL YAKLAŞIMIN SAÇ EKİMİNDE ÖNEMİ

Saç Ekim İşleminde Greft Toplama

Foliküler Ünite Ekstraksiyonu kısa ismiyle FUE tekniği, greft adını  verdiğimiz saç köklerinin micro punch uçlarla tek tek toplanmasına dayanır. Bu micro punch’ların çok keskin uçları 0,6-0,8 mm’lik dairesel kesikler oluşturur. Bu sayede greftler yerinden çıkmaya hazır hale getirilir. Mikro Motor kullanılarak saç kökü toplama işlemi FUE tekniğinin hızını artıran en önemli etkendir. Buradaki en önemli noktalardan biri de kıl kalınlığına uygun punch kullanılarak greft alımında cilde uygun açı ve derinlikle giriş yapılması sıyrık izlerinin görünmemesini sağlar.

Hazırlanan greftler ise micropen set yardımıyla kolay bir şekilde toplanır. Micropen set cımbız gibi olan bir alettir.

Toplanan greftler hemşireler tarafından üzerindeki deri ya da başka bir kıl kökü ile yapışık durumdaysa ayrılması ve ayrıştırılması sağlanır. Bu işlemle kıl kökü korunmalı ve fazla doku ya da yağdan hassas biçimde ayrıştırılmalıdır. Greftler özel solüsyon kaplı gazlı bez üzerine sıralanır. Saç kökleri saline solüsyonda ekim yapılana kadar bekletilerek saklanır.

Saç Ekim İşleminde Kanal Açma

Kanal açma işleminde hasta yüzüstü yatar pozisyondan bu sefer sırt üstü yatar pozisyona geçer. Saçların ekileceği kanallar doğru açılandırma ve doğru yön belirleyerek açılmalıdır. Uzman bir doktor tecrübesi ile kanalların açımı profesyonelce gerçekleşir.

Kanalların açısı saç açıklığı ve eğer varsa var olan saçlar dikkate alınarak hesaplanır. Ön alın çizgisinde greftler başa 300 , şakaklarda 450 , tepe bölgesinde ise 600’lik açı uygulanarak yönlendirilmektedir. Greftlerin hem baş ile açısı hem de yönü ekim yapılan bölgenin naturelliği açısından çok önemlidir. Tecrübesiz ve bilgisiz kişiler tarafından yapılan saç ekim uygulamaları maalesef hüsranla sonuçlanmaktadır. Enfeksiyon, nekroz gibi komplikasyonlar oluşabilir ve bunların bazıları geri dönüşsüz sıkıntılara neden olabilir.

Saç Ekim İşlemi Nasıl Yapılıyor

Saç ekim işleminde toplanan saç kökü sayısında kanal açma işlemi de tamamlandıktan sonra saç kökleri açılan yuvalara dikkatli bir şekilde konulur. Saç köklerine bastırılmaz. Doktor tarafından bir bir yerleştirilen greftlerden sonra operasyon bitmiş olur. Ekim sonrasında yapılmaması gereken önemli noktalar  doktor tarafından bilgilendirilir.

 

FUE İLE SAÇ EKİMİ İŞLEMİNDE PROFESYONEL YAKLAŞIMIN SAÇ EKİMİNDE ÖNEMİ
FUE İLE SAÇ EKİMİ İŞLEMİNDE PROFESYONEL YAKLAŞIMIN SAÇ EKİMİNDE ÖNEMİ

Saç Ekim İşleminden Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

  • İşlemden sonraki 12 saat boyunca araba kullanılmaz
  • İlk üç gün saçlar yıkanmaz. İlk yıkama klinikte gerçekleştirilir. İlk yıkamadan sonraki yıkamalarda sıcak su ya da basınçlı su kullanılmaz.
  • Bir hafta boyunca alkol kullanılmamalıdır.
  • İlk on gün terlemeye sebep olabileceğinden spor, cinsel ilişki, ağır işlerden uzak durulmalıdır.
  • İki ay boyunca güneş ışığından, sıcak ortamlardan uzak durulmalıdır. Saçlara köpük, jöle ve benzeri kimyasallar uygulanmaz. Denize ve havuza girilmemesi gerekir.

Saç Ekim İşleminde Profesyonel Hizmet Nasıl Olmalıdır?

Saç ekim merkezinin taşıması zorunlu birtakım kriterler mevcuttur. Bu kriterleri sıralayacak olursak;

  • Klinik her şeyden önce hijyenik olmalı, kullanılan cihazlar steril olmalıdır.
  • Saç ekiminde kullanılan cihazlar üst teknoloji ürünü olmalıdır.
  • Saç ekimi öncesi ve sonrasında dezenfeksiyon işlemleri gerçekleştirilmelidir.
  • Kliniğin Saç Ekimi Yapabilmesi için Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığından alınmış belgelere sahip olması gereklidir.
  • Saç ekimi gerçekleştiren kişiler profesyonel bir doktor ile çalışan profesyonel sağlık ekibi olmalıdır. Saç ekim işlemi son derece hassas ve özenle çalışılması gereken bir işlem olmasından dolayı çalışanların sabır ve özveriyle çalışması gerekir. Saç ekimini gerçekleştiren kişilerin saç naklinde greft açılandırmasını iyi yapabiliyor olması naturelliğin sağlanması bakımından önemlidir. Tecrübeli ve iyi bir ekiple saç ekim işleminiz muhteşem sonuçlanır.
  • Klinik çalışanları eğitimli, güler yüzlü ve alanında uzman olmalıdırlar.
  • Hizmet kalitesi, sağlık ve memnuniyet için önemli bir kriterdir. Bu bakımdan önem verilmesi gereken ilklerin başında gelir.

Saç Ekim İşlemi Fiyatları

Saç ekimi fiyatlarında hekime ve merkeze göre farklılıklar bulunabilir. Sağlık Bakanlığından akredite alan merkezlerin haber ve internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Saç Ekimi Quartz Clinique’te Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı Op. Dr. Leyla Arvas tarafından yapılmaktadır. Quartz Poliklinik 0212 241 46 24 numaralı hattımızı arayarak Saç Ekim randevusu oluşturabilirsiniz.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir