İŞKUR VE YAZAKİ’DEN 700 KİŞİYE İŞ İMKÂNI
İŞKUR VE YAZAKİ’DEN 700 KİŞİYE İŞ İMKÂNI

İŞKUR VE YAZAKİ’DEN 700 KİŞİYE İŞ İMKÂNI

İŞKUR VE YAZAKİ’DEN 700 KİŞİYE İŞ İMKÂNI

2017 tarihinden itibaren uygulanan MEGRİP projesi kapsamında Gemlik İş-Kur Müdürlüğünün çalışmaları devam ediyor. Gemlik İŞKUR ve Yazaki firması tarafından imzalanan protokol kapsamında projesi 200 kişinin istihdamı ile başlayarak. Süreç sonuna kadar da 700 kişi istihdam edilecek.
Konu ile alakalı İŞKUR’dan yapılan açıklama şu şekilde; ‘’İstihdam seferberliği kapsamında 14 Aralık 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen “İstihdam Şurası ve Milli İstihdam Seferberliği Ödül Töreninde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) imzalanan protokolle, İŞKUR ve TOBB arasında işgücü piyasasının talep ettiği niteliklerde işgücünün yetiştirilmesi için kamu-özel sektör işbirliğinde teorik ve pratik eğitimlerin birleştirilmesini içerecek şekilde mesleki eğitimlerin düzenlenmesine yönelik çalışmalar yapılması amaçlanmıştır.’’
Covid-19 salgını nedeniyle izne ayrılan özel sektör çalışanlarını Kısa Çalışma Ödeneği ve Nakdi Destek Ücreti uygulamalarıyla destekleyen İŞKUR, diğer taraftan Aktif İşgücü Programlarıyla yeni istihdamla işsizliğe azaltmayı hedefliyor. Konuyla alakalı açıklamada bulunan Gemlik Hizmet Merkez Müdürü Ünver Ünver, geçtiğimiz yılda hedeflerimize erişim noktasında gerekli kararlığı göstererek gerek istihdam noktasında, gerek işgücü yetiştirme kursları aracılığıyla istihdam piyasasına katkı koyduklarını belirten Ünver, Kısa Çalışma Ödeneğiyle firmaların istihdam azaltmalarının önüne geçtiklerini belirtti. Kısa Çalışma Ödeneği noktasında kurum personeliyle 7/24 hizmet verdiklerini ifade eden Ünver, 2021 yılında pandemi etkisinin azalmasıyla birlikte istihdam piyasasında daha aktif hizmetlerde bulunacaklarının altını çizdi. Bugün Yazaki firmasıyla imzalanan protokolün ilerleyen günlerde diğer firmalarla da gerçekleşeceğini dile getirdi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir