Özmen; Her Sene Aynı Terane.!
Özmen; Her Sene Aynı Terane.!

Özmen; Her Sene Aynı Terane.!

Özmen; Her Sene Aynı Terane.!

Saadet Partisi Gemlik İlçe Başkan Yardımcısı Sedat Özmen, Marmarabirlik’in bu senede üreticiyi memnun etmediğini dile getirdi. Konu ile alakalı olarak görüşlerini kamuoyu ile paylaşan Özmen şunları söyledi.
‘Marmarabirlik’in üreticiler açısından ne kadar önemli bir kurum olduğunu, üreticilerin olmazsa olmazı olduğunu elbette biliyoruz; ama unutulmamalıdır ki Marmarabirlik’i Marmarabirlik yapan da bu üretici kardeşlerimizdir. Bütün bir yıl boyunca mahsul alabilmek için gecesini gündüzüne katan bu üreticilerimiz maalesef bu senede mağdur olmuşlardır.’ Şeklinde konuşan Özmen devamında şunları söyledi.
FİYAT REVİZYONU: Marmarabirlik bu sene yağlık zeytin fiyatını 5.10 tl olarak açıkladı. Bu fiyata devlet desteği olan 0.75 kuruşu da eklediğimizde bu fiyat 5.85 tl’ye gelmekte; lakin 360-370-380 dane zeytin fiyatının 5.40 tl olması üreticiyi memnun etmeye yetmez. Yağlık olarak kullanılan zeytin dane olarak en küçük adete sahip zeytindir ki böyle bir durumda 360-370-380 dane olan zeytin fiyatının daha yukarılarda olması gerekir.
DOLU MAĞDURİYETİ: Diğer önemli konu ise; ilçemizde yaşanan dolu felaketidir. Bilindiği üzere ilçemiz iki kere dolu felaketiyle karşı karşıya kalmış ilkinde Küçük Kumla / Karacaali ikincisinde ise Umurbey / Katırlı / Engürücük bölgesinde bulunan zeytin ağaçları ve üzerindeki ürün büyük zarar görmüştür. Bu doğa olayları yaşandığında Tarım ve Orman Bakanlığımız başta olmak üzere üreticinin can simidi konumundaki Marmarabirlik’in olaya el atmasını bir nebzede olsa üreticinin içine su serpmesini çok bekledik; ama Marmarabirlik yöneticilerinin üç maymunu oynamasını da üzülerek izledik. Gemlik Belediye Başkanı Sayın M. Uğur Sertaslan’ın yapmış olduğu girişimin neticesinde dolu mağduriyeti yaşayan üreticilerin mağduriyeti az da olsa giderilmiş oldu. Ürünlerini yağlık zeytin olarak ellerinden çıkarmaları bir nebzede olsa yaralarını yardı. Sonuç olarak, üreticinin muhatabı Gemlik Belediyesi değildir; üreticinin muhatabı, üyesi oldukları Marmarabirlik Zeytin Kooperatifidir. Marmarabirlik yaşananlardan ders çıkartmalı her sene maddi manevi sıkıntılarla boğuşan üreticiye gereken desteği vermelidir.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir