Gemlik'te katı atık bedelleri belirlendi
Gemlik'te katı atık bedelleri belirlendi

Gemlik’te katı atık bedelleri belirlendi

Gemlik’te katı atık bedelleri belirlendi

Daireler 16,30 TL, küçük işletmeler 25 TL, orta seviye işletmeler 50 TL.

Gemlik Belediye Meclisi, Gemlik’te vatandaşa ve işletmelere yansıtılacak Katı Atık Bedellerini belirledi. Milliyetçi Hareket Partisi Gemlik Belediye Meclis Üyeleri tarafından vatandaşın ödeyeceği miktara ve işletmeler arasında yeterince ayrım olmamasına tepki gösterdi.

Gündem maddesi ile alakalı dikkat çeken konu ise, Serbest Bölge dışında bir firmanın 7 bin TL öderken, serbest bölgede 140 civarında firmanın sadece 40 bin TL ödeme yapması şaşkınlık yarattı.

Bir Daireden 16,30 Tl, İşletmelerde 25 Ve 50 Tl

Spor ile alakalı söz alan CHP Meclis Üyesi Songul Şanlı; ”Evsel katı atık bedeli, konut ve işyerlerinden tahsil edilen bedel ve sözleşme ile alınan bedel. 16,30 küçük işletmelerden 25 TL, orta ölçekli işyerlerinden de 50 TL alınmasına karar verildi” dedi.

Gündem ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Emrah Keskinden, ”Yıllık katı atık maliyeti çıkarılıyor. Toplamda 2020 yılında 19 milyon 815 bin TL gidere katlanıyoruz. Çevre temizlik vergisini bu rakamdan çıkarıyoruz. Abonelerden almadığımız, firmalardan 1 milyon 385 bin TL alıyoruz. Kalan rakamı aylığa bölüyoruz. 1 milyon 362 bin TL aylık giderimiz var. Daha sonra bu giderimizi 74 bin 781 konut 5443 işletmemiz mevcut. Bunların içinde bölüyoruz. Burada önemli olan abonelerin sayıları. 5443 işletmemizin ne kadarı ufak ölçekli, ne kadarı orta veya büyük ölçekte olduğuna yönelik donemiz yok.

Bir Firmadan 7 Bin Tl, 140 Firmadan 40 Bin Tl

Aylık maliyetimize en büyük etken sözleşme ile toplanan paralar. 1 milyon 384 TL para topluyoruz. Çimtaş fabrikamızdan aylık 7 bin TL para alıyoruz. Buseb Serbest Bölgede 150’ye yakın işletmemiz var. Buseb’den aylık sadece 40 bin TL alıyoruz. Bu mantıkla bakarsak, bir milyon TL’ye kadar almamız gerekir. İşletmelerden ne kadar alırsak, vatandaşa yansıtılan ücretler o kadar azalmış olur. Kategorilerimizde eksiklerimiz var. Çok sağlıklı analiz çalışmadığı sürece kararımız hayır olacak. Karı koca 16,30 TL ödeyecek, işletme 25 TL ödeyecek. Bu gerekçelerle, bizim buna katılma şansımız yok” dedi.

Sertaslan, Komisyon Şartları Yeniden Belirlemeli

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise; ”2021 yılını baz almaz da, 2020 yılını baz alırsak, önümüzdeki yıl 19 milyon yerine 20 milyon harcayacaksak, beraberinde sorun yaşarız. Aralık Ay’ında Belediye Meclisinden geçecek konu, büyükşehir meclisine gelecek. Bu konuya çalışalım, bir sonraki döneme işletmelere göre ayrım yapılarak düzenlersek, daha anlamlı olacaktır. Bu konuda ikazımı yapıyorum, takip edelim bu işi.

Yapılması gereken şu, müdürlük yönetmeliğin kriterlerinden yaptı. Orta düzeyse işletme olmak için 50 üzeri çalışandan bahsediliyor. Komisyonda 10 kişi üzeri orta, 100 kişi üzeri büyük işletme sayılabilir. Plan bütçe komisyonu bunu gündem maddesi olarak değerlendirmeli. Biz de, müdürlüğümüze gözden geçirmesini söyleyebilelim. ” dedi. Ücret tarifesi Ak Parti ve MHP’nin reddetmesine karşı, CHP ve İyi Parti oyları ile kabul edildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

1 yorum

  1. HANİ ATIK BEDELLERİ ALINMAYACAKTI. MARTIN SONU BAHAR DEDİLER BAHARI HİÇ GÖREMEDİK SADECE RESMİ BAYRAMLARDA ORTALIKTA GÖRÜNEN BAŞKAN BU YOKLUKTA ATIK BEDELLERİ ALMADA GÖRELİM GERÇEKTEN GEMLİĞİ SEVİYORSAN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir