Gemlik Belediyesi’nden çiftçiye destek
Gemlik Belediyesi’nden çiftçiye destek

Gemlik Belediyesi’nden çiftçiye destek

Gemlik Belediyesi’nden çiftçiye destek

Gemlik Belediyesi tarıma destek vermeye devam ediyor. Daha önce Adliye köyünde organik tarım merkezinde ilaçsız tamamen organik olarak yetiştirdiği domateslerden fide elde edip vatandaşlara dağıtmayı hedeflediğini açıklayan Gemlik Belediyesi, şimdi de Umurbey’de 500 metrelik alana sulama hortumu döşeyerek zeytinliklerin sulanmasını sağladı.

Gemlik Belediyesi ve Çiftçi Malları Koruma Heyetiyle planlanan ve kısa sürede hayata geçirilen bu proje sayesinde binlerce metrekare alanın sulanması sağlandı.

Ayrıca Gemlik Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri koordinesinde yürütülen çalışmalarda yaklaşık 40 kilometrelik arazi yollarında düzenleme çalışması yapılarak yaklaşan zeytin hasat zamanı öncesi çiftçilerin arazilerine kolaylıkla ulaşması için çalışmalar gerçekleştirdi.

“Sertaslan, Çiftçimizin yanında olmaya devam edeceğiz”

Çiftçilerin her zaman yanında olmaya devam edeceklerini belirtirken Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Gemlik’te göreve geldiğimizden bu yana çiftçilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalar yapıyoruz. Küçük Kumla köyümüzdeki sulama sorununa çözüm olacak havuzun inşaatını tamamladık ve kullanıma açtık. Umurbey mahallemizde ise daha önce yaptığımız bir kilometrelik sulama sisteminin yanında beş yüz metrelik sulama sistemi daha ekleyerek hemşerilerimizin zeytinliğini rahatça sulamasını sağlıyoruz. Adliye köyündeki tarlamızda hiçbir tarım ilacı kullanmadan ve sadece organik gübreyle yetiştirdiğimiz domatesleri bu sene kurutarak tohum haline getireceğiz. Tohumlardan elde ettiğimiz fideleri ise köylümüze dağıtacağız. Biz göreve geldiğimizde çiftçilerimizin zeytinliklerine ulaşmak için kullandığı arazi yollarının bozuk olduğunu fark ettik. Gemlik Belediyemizin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, arazi yollarında muhtarlarımızın koordinesinde düzenleme çalışmaları yaparak vatandaşlarımızın tarlalarına rahatlıkla ulaşmasını sağladı” dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir