Balta Kadına Şiddet Suçtur
Balta Kadına Şiddet Suçtur

Balta “Kadına Şiddet Suçtur”

Balta “Kadına Şiddet Suçtur”

Kadına yönelik şiddete bir tepki de CHP Gemlik İlçe Gençlik Kollarından geldi.
Gençlik Kolları Başkanı Ümit Balta yazılı bir açıklama yaptı.

Bugünlerde yine çok üzücü, yine sarsıcı kadın cinayetleri ile sarsıldığımız günlerden geçiyoruz. Ne yazık ki ne yazık ki ülke olarak değerlerimizle hiç örtüşmeyen bu durumu sürekli olarak yaşıyoruz. Bugün tüm insanlarımızla birlikte Kadına şiddet ve kadın ölümleri son bulsun diye, kadınlar ve kız çocuklarının hakları korunsun diye CHP Gemlik Gençlik kolu olarak hep yaptığımız gibi üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu paylaşmak istiyorum.
Bu bağlamda gerek gençlerimizle, gerek bu konuda çok önemli çalışmalar yapan uzmanlarla, toplum bilimcilerle sürekli diyalog halinde olduk ve olmaya da devam ediyoruz. Her zaman olduğu gibi bu haksız ölümlere, bu adaletsizliğe, kadına karşı şiddete bir nebze olsun engel olmak adına atılan her adım çok değerlidir.
Bir ülkede Kadının olduğu, durduğu yer o ülkenin ve o toplumun aynasıdır. Türkiyemizi gelişmiş, modern, hak ettiği şekilde görebilmek için kadınıyla erkeğiyle bunun farkında olmalıyız. Atamızın da dile getirdiği gibi “Milletimiz güçlü bir millet olmaya azmetmiştir. Bunun gereklerinden biri de kadınlarımızın her konuda yükselmelerini sağlamaktır. Önce Hükümetin ve diğer tüm siyasilerin sorumluluğu ise ilk etapta ve çok acil bir şekilde İstanbul sözleşmesini imzalamaktır. Umuyorum hep birlikte bu yolda kararlılıkla çalışacağız.

Kadına şiddet suçtur! Ortak olma, seyirci kalma. Daha iyi bir toplum, daha iyi bir gelecek ve aydınlık yarınlar için kadın ve erkek “birlikte eşitiz…

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir