Kibir Kendinden Habersizliktir.
Kibir Kendinden Habersizliktir.

Yeni Vakada Sinsi Tırmanış

Yeni Vakada Sinsi Tırmanış

Koronavirüsle mücadelede sağlık bakanlığı tarafından son günlerde yayınlanan rakamlardan endişe duyuyoruz. Günlük vefat sayısı bir aşağı bir yukarı aynı çizgide devam ediyor. Ama günlük vaka sayısında görülen sinsi tırmanma hepimizi korkutuyor. Normalleşme öncesi günlük vaka sayısını 700 lü rakamlara kadar düşürmüştük. Ama melesef son bir kaç gündür tekrar 1000 sınırını geçtik.  Ayrıca yoğun bakımdaki  hasta sayısı ile entübe hasta sayısının artması da hepimizi ürküttü.

Aslında salgının hızlı döneminde de yeni normal dönemde de olmazsa olmaz mecburiyetlerimiz var. Eğer toplum olarak maske takmayı ve sosyal mesafeye uymayı  benimsemezsek  hem çok insan kaybına uğrarız hem de dünyanın taktir ettiği sağlık sistemini tıkarız. Televizyonlarda tüylerimizi diken diken eden örnekler görüyoruz.  Büyük çukurların yanı başında dizilen tabutları unutmayalım.  Bazı ülkelerden gelen hastane koridorundaki hasta görüntülerini unutmayalım. Bu hastalıkta güçlü bağışıklık kadar hastanede bakım da çok çok önemlidir.  Ama yeni bir dalga yaratır ve sağlık sistemini tıkarsak  bir kaç ay önce acıdığımız ülkeler seviyesine gerileriz.

Ekonomiye yoğunlaşmak normal hayata dönme anlamı taşımaz.  Ekonomik canlılığı sağlık ve salgın tedbirleri ile beraber sağlamak durumundayız. Yeni bir dalgayı sadece 65 yaş üstüne getirilmesi planlanan kısıtlamalarla önleyemeyiz. Çünkü her işin başı sağlıktır. Bu bakımdan maske takmaktan ve sosyal mesafeyi korumaktan başka çözüm yok gibi duruyor.

Sağlık bakanının her toplantı sonrası  bıkıp usanmadan tekrar ettiği gibi tedbirlere uymalıyız. Görünen o ki bundan sonraki yaşantımızda sürekli bu benzeri pandemilere alışmak zorunda kalacağız. İster istemez yeni hayatımız maskeli ve sosyal mesafeli olacaktır.

Günün Sözü

Yazana zorluk vermeyen yazı

Okuyana da zevk vermez

S Johnson

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir