Seçimde Öncelik Dönüşümde
Seçimde Öncelik Dönüşümde

Bursa spor’un Kuruluşu ve Bir Anı

Bursa spor’un Kuruluşu ve Bir Anı

Bursaspor 1 Haziran 1963 de kuruldu. Çok çekişmeli geçen 1962-1963 sezonundan sonra Akınspor, Acar İdman, İstiklal spor, Panayır spor ve Çelik sipr birleşerek 5 yıldızlı bir logo ile Bursa Sporu kurdular.

Tabloda nerede ise 100 sporcuya ulaşan bir futbolcu ordusu oluşmuştu. Akınspor dan Mesut Şen vardı. Hatve lakaplı Cengiz de akla gelen ilk isimlerdendi. Geniş kadroda iki adet de koçero lakaplı futbolcu vardı.   Bir tanesi Çelik sporda diğeri ise Acar İdman sporda oynuyordu.  Taraftaralr bu iki futbulcuya bu lakabı takmıştı.

 

Bursa spor'un Kuruluşu ve Bir Anı
Bursa spor’un Kuruluşu ve Bir Anı

O tarihlerde Yugoslav göçmeni sporcular da Bursa futboluna katkı sağlamıştı. Adapazarında parlayan gençlerin yeni adresi Merinos Spor ve Mensucat takımlarıydı. İnegölde parlayan gençlerin ise tercihi daha çok Eskişehir ve Ankara takımlarıydı. O yıllarda Gemlik Sümer Spor da müthiş bir kadroya sahipti.  Burtsanın duayen futbolcusu Bab İSmet  Sümer Spor’un hocası idi. Baba İsmet kaleci Eser Kardeşlerin babası ve bu günün ünlü hakemi Arda Kardeşlerin de dedesidir. Sümer Sporda  oynayan Neyir ve Coşkun dönemimim en iyi futbolcularındandır.

Bursa Sporun kuruluş çalışmaları devam ederken Merinos Spor’a Suriyeden maç teklifi gelmişti.  Maç için yapılacak seyahatten kısa süre önce General Hafız Esad darbe yapmış ve yönetime el koymuştu.  Bu gelişmeler sahada rakibimizin Suriye Ordu tyakımı olması sonucunu doğurmuştu. Çalınan milli marşlardan sonra oynanan maçta trübündeler tamamen askerlerle doluydu ve biz maçı 3-1 kaybetmiştik. Maç sonrası; Şam, Halep, Lazkiye ve Beyrut üzerinden ülkemize dönmüştük.

Ülkeye döndüğümüzde Bursa  Spor kurulmuş ve ilk hazırlık maçı da Sümer  Spora teklif edilmişti.  Ben de nacizane Bursa Sporun ansiklopedisine giren o tarihi fotoğrafta yer alma şansını bulmuştum .

Günün Sözü

Hayat Uzun Bir İnsanlık Dersidir.

Barrie

(Son Güncelleme: 11 Haziran 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir