İşkur İl Müdürü Gemlik Kaymakamını Ziyaret Etti
İşkur İl Müdürü Gemlik Kaymakamını Ziyaret Etti

İşkur İl Müdürü Gemlik Kaymakamını Ziyaret Etti

İşkur İl Müdürü Gemlik Kaymakamını Ziyaret Etti

İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve Gemlik Hizmet Merkez Müdürü Ünver Ünver, Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez’ i ziyaret etti.

Ziyarette Çalışma hayatındaki güncel gelişmelerin Gemlik özeline yansımaları noktasında İŞKUR faaliyetleri hakkında bilgilendirme de bulunan Türkmen, İşsizlik Sigortası kapsamında, Kısa Çalışma ödeneğinin genel ekonomik, sektörel, bölgesel kriz veya zorlayıcı sebeplerle işyerindeki haftalık çalışma sürelerinin geçici olarak en az üçte bir oranında azaltılması veya süreklilik koşulu aranmaksızın işyerinde faaliyetin tamamen veya kısmen en az dört hafta süreyle durdurulması hallerinde, işyerinde üç ayı aşmamak üzere sigortalılara çalışamadıkları dönem için gelir desteği sağlayan bir uygulama olduğunu, ülke olarak zor bir süreçten geçildiğini ifade ederek, kurum olarak COVİD-19 salgınından etkilenen çalışan vatandaşlara yapılacak Kısa Çalışma Ödenekleri noktasında özveriyle hizmet verildiğini belirtti. Kısa Çalışma ödenekleriyle beraber kurumun faaliyet noktalarının ve temas ettiği kitlenin arttığını ifade eden İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen bu salgın günlerinde çalışanların salgından ekonomik olarak daha az etkilenmesi için gerekli iş ve işlemlerin titizlikle ve ivedilikle gerçekleştirildiğini söyledi.

Gemlik, Orhangazi ve İznik ilçelerinde;

KÇÖ BAŞVURAN İŞYERİ SAYISI 1.068

KÇÖ BAŞVURULAN İŞÇİ SAYISI 23.086

KÇÖ HAK EDEN İŞÇİ SAYISI        20.609

İşçinin ödemesi İBAN numaraları aracılığıyla banka hesaplarına yatırılmıştır. Kısa Çalışma Ödeneği ve İşsizlik Ödeneğinden yararlanamayan işçilere ise Nakdi Destek Ücreti ödenmiştir.

Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez de İŞKUR’un faaliyetleriyle bu zor zamanlarda çalışan vatandaşlarımızın yanında olduğunu belirterek İŞKUR’un faaliyetlerinin özveriyle devam etmesinden memnun olduğunu belirterek İŞKUR İl Müdürü Feyzullah Eren Türkmen ve Gemlik Hizmet Merkez Müdürü Ünver Ünver’e teşekkür etti.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir