Toplu Taşıma Kullanımı %80 Oranında Düştü
Toplu Taşıma Kullanımı %80 Oranında Düştü

Toplu Taşıma Kullanımı %80 Oranında Düştü

Toplu Taşıma Kullanımı %80 Oranında Düştü

Gemlik – Bursa ve Gemlik Şehir İçi hatlarında, yolcu taşıma sayısı yaklaşık %80 oranında düşüş yaşadı.

Koronavirüs Covid-19 salgını sonrasında, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan uyarılarda, toplu taşıma kullanımının zorunlu haller dışında tercih edilmemesi gerektiği dile getirilmişti. Gemlik’te de toplu taşımada önemli oranda düşüş yaşandı.

Bursa’nın en yoğun hatlarından biri olan ve 40 dakika civarında ulaşım süresi olan Gemlik – Bursa hattında günlük ortalama 7.000 civarında taşınan yolcu sayısı 1.700 bandına geriledi. Şehir içi hattında ise virüs salgını öncesinde 3000 civarında olan yolcu sayısı 900 bandına geriledi. Gemlik – Kumla hattında ise yine günlük 3000 civarında olan rakam 1000 civarına düştü.

Hafta Sonları %80 Düşüş

Hafta içlerinde iş ve zorunlu hallerde toplu taşımanın kullanıldığını belirten Gemlik Taşıyıcılar Kooperatifi yönetimi, hafta sonlarında toplu taşımada düşüşün %80 olduğunu vurguladı. Kooperatif Başkanı Ersel Dalgın, ilaçlama ve dezenfekte çalışmalarının sayının az olmasına rağmen devam ettiğini ve önlemleri almayı da sürdürdüklerini söyledi.

(Son Güncelleme: 24 Mart 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir