Başkan Ağdemir'den Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Değerlendirdi
Başkan Ağdemir'den Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Değerlendirdi

Başkan Ağdemir’den Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Değerlendirdi

Başkan Ağdemir’den Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi Değerlendirdi

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir ‘Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi’ hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Ağdemir; yapılan çalışmalar ve gelen talepler neticesinde değerlendirilen hususlara ilişkin olarak oluşan sorunlar ve çözüm önerileri kapsamında Cumhurbaşkanlığımız nezdinde Hükümetimiz tarafından ‘merkez bankası önlemleri, bankacılık düzenleme ve denetleme kurumu önlemleri, hazine ve maliye bakanlığı önlemleri’ gibi çok kapsamlı, hemen hemen tüm sektörlere bu süreçte destek olacağına inandığımız toplamda 21 madde üzerinde önlemi destek paketi oluşturulmuştur” dedi.

Bu önlem paketinde yer alan ;  bazı sektörlerde kdv , sgk ve muhtasar primlerinin ertelenmesi, turizm sektörüne yönelik yapılandırmalar, ihracatçıya stok finansman desteği, firmaların kredi borçlarının ertelenmesi, kredi garanti fonu limit artışı ile kredilerde öncelik tanınması, vatandaşlarımıza sosyal amaçlı kredi paketleri sunulması, nakdi yardımlar için ayrılan 2 milyar liralık kaynak artırımı, asgari ücret desteğinin devam etmesi, kısa çalışma ödeneği ile işçi ve işverenin desteklenmesi gibi finansman desteklerinin yerinde kararlar olduğunu belirten Ağdemir, alınan kararların ekonomimize hayırlı olmasını dileyerek ,  devletimiz ve milletimizin birlikteliği ile hep beraber bu süreci aşacaklarını belirterek  emeği geçen herkese teşekkür etti.

(Son Güncelleme: 19 Mart 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir