Yüzlerce kadın 8 Mart için yürüdü
Yüzlerce kadın 8 Mart için yürüdü

Yüzlerce kadın 8 Mart için yürüdü

Yüzlerce kadın 8 Mart için yürüdü

Gemlik’te kadınlar 8 Mart için bir araya geldi.

Bu yıl 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Gemlik’te büyük bir yürüyüş ve ardından basın açıklaması ile kutlandı. Gemlik Kent Konseyi Kadın Meclisi ile çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi kadınlardan oluşan Gemlik Kadın Dayanışması, Dereboyu Taş Köprü’de toplanarak İskele (Demokrasi) Meydanı’na yürüdü.

Yürüyüşe Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar da katıldı. Kalabalık kadın grubunun arkasında yer alan erkekler de “Tüm emekçi kadınların haklı mücadelesinde yanlarındayız” yazan pankart ile yürüdüler.

Her yaştan kadınların bir araya geldiği yürüyüşte “hür doğdum hür yaşarım”, “sen bağır ki şiddet sussun”, “eşitlik ve barış istiyoruz”, “katledilen kadınlar ölümsüzdür” yazan pankartlar taşındı. Ayrıca Gemlikli şiddet mağduru hayatını kaybeden kadınlar da slogan ve pankartlarda anıldı.

“Şiddetin ve istismarın önlendiği bir dünya istiyoruz”

İskele Meydanı’nda son bulan yürüyüşte basın açıklamasını kadınlar adına Meltem Güneş okudu. Açıklamada 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün tarihi hakkında bilgi veren Güneş, “kadına yönelik şiddetin önlenmesi, toplumsal cinsiyet eşitsizliği problemi, ekonomik ve toplumsal hayatın eşitlik ilkesi kapsamında düzenlenmesiyle mümkündür” dedi.

Basın açıklamasından önemli başlıklar şu şekilde; “Kadınları toplumsal hayat dışına itmeye çalışan cinsiyetçi ve ayrımcı politikalardan vazgeçilmelidir. Kadın cinayetlerini, şiddeti, istismarı önlemek için 6284 sayılı kanun ve İstanbul Sözleşmesi eksiksiz uygulanmalıdır. Biz kadınlar 1857’den bu güne kadar mücadele ederek kazandık. Haklarımızdan vazgeçmiyoruz. Kadına karşı her türlü ayrımcılığın ortadan kalktığı, kadının birey olarak var olduğu, özgürlüklerin kısıtlanmadığı, şiddetin ve istismarın önlendiği, barışın sağlandığı bir dünya yaratana kadar hayatlarımızdan da, mücadelemizden de vazgeçmiyoruz. Yaşasın kadın dayanışması!”

Açıklamanın ardından Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk de programa katılan kadınlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek “kadınların ailede de, siyasette de, iş hayatında da, sanatta da ne kadar güçlü olduğunu gösteriyoruz. Gemlik Belediyesi olarak da tüm ayrımcılıkları ortadan kaldırarak insan odaklı çalışmalar yapmak için çalışıyoruz. Haklarına sahip çıkan, çalışan, üreten tüm kadınlara selam olsun” şeklinde konuştu.

 

(Son Güncelleme: 9 Mart 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir