Gemlik'te Yerli Otomobil Heyecanı Sürüyor
Gemlik'te Yerli Otomobil Heyecanı Sürüyor

Gemlik’te Yerli Otomobil Heyecanı Sürüyor

Gemlik’te Yerli Otomobil Heyecanı Sürüyor

Gemlik Ticaret ve Sanayi odası Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir , Meclis Başkanı Hasan Yıldırım ve Genel Sekreter Vekili Emre Gemicioğlu Türkiye’nin Otomobili’nin lansmanı istişarelerde bulunmak üzere  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile Bursa Ticaret Borsası (TB) Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı; Bursa Milletvekilleri ve Bursa İl ve İlçe Oda Borsa Yönetim Kurulu Başkanlarıyla TOBB Birlik Merkezi’nde bir araya geldi.

Yerli Otomobilimiz İçin 12 Martta Gemlik’te Tanıtım Toplantısı Düzenlenecek

Başkan Ağdemir ” Gemlik halkınında merakla beklediği Yerli Otomobil Fabrikamız ile alakalı ilk ağızdan bilgi edinip sizlerle paylaşmak adına bir dizi ziyaret gerçekleştirdik ve  bazı öneri ve dileklerimizi ilgilerle paylaştık. 12 Martta Gemlik’te Yerli Otomobilimizin tanıtım toplantısı düzenlenecek. “dedi

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Ağdemir ;

” Sayın TOBB Başkanım, Bakanlarım, Değerli Milletvekillerimiz, Kıymetli Hazirun, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım.

Öncelikle Birliğinizin 73. Genel Kurulunda fikri ve vizyonu ile Yerli Otomobil Fabrikasının kurulmasına öncülük eden Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a ve bu süreçte tüm sorumluluğu alarak Cumhurbaşkanımızın desteği ile süreci yöneten Birlik Başkanım Sn. Rifat Hisarcıklıoğlu ile 5 Babayiğidimize bu camianın bir mensubu olarak duyduğum gurur ve mutluluğu belirtmek isterim.

Bu tesisin Bursa’mız nezdinde Gemlik’imize kazandırılmasında emeği geçen tüm siyasi temsilcilerimiz ile Oda ve Borsa başkanı arkadaşlarıma da ilçem adına , Gemlik adına çok teşekkür ederim.

Gemlik 13 Milyar Dolar İhracat Hacmi İle Bursa’nın Dünyaya Açılan Kapısıdır

Gemlik 13 milyar dolar ihracat hacmi ile ilimizin ve ülkemizin dünyaya açılan kapısıdır. Sanayisi, Limanları, 2 Miyar dolar işlem hacmine sahip Serbest Bölgesi, Turizmi ve Dünyaca Ünlü Zeytini ile önemli bir kentimizdir.

Bünyesinde 124 sanayi tesisi bulunmaktadır. Bunların çoğu uluslararası kuruluşlardan oluşmaktadır.  Bu sanayi tesislerinde toplam 20 bin istihdam sağlanmaktadır.

Ayrıca Gemlik’te Kurulu bulunan 5 firmamız Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Tesisi arasında yer almıştır.  (BORÇELİK – BORUSAN – AUNDE – LEONİ – GEMLİK GÜBRE)

Limanlarımıza Demir yolu Gelirse %100 Kapasite İle Çalışabilirler

Bununla beraber İlçemizde 4 büyük liman yer almaktadır. (BORUSAN – YILPORT- GEMPORT- RODA) Limanlarımızın demiryolu bağlantıları bulunmamaktadır. Depolama alanlarının yetersizliği de buna eklenince limanlarımız ancak %40 kapasite ile çalışabilmektedirler.

18 imar uygulaması ve demir yolu bağlantısı ile limanlarımızın 7 milyon ton olan tahmil/tahliye kapasiteleri 10 milyon Tonu geçebilecektir.  “Örneğin  Gebze’de Lojistik sektörü 5 yılda %750 büyümüş. Bunda demir yollarının ve yeterli depolama alanlarının olmasının şüphesiz ki büyük etkisi olmuştur. “

Sizlerin destekleri ile kurulacak olan Yerli Otomobil Fabrikamız Gemlik’i çok daha önemli bir yatırım merkezi haline getirecektir. Bu gelişme ve yeni yatırımlarla birlikte sanayicilerimizin ara eleman ihtiyacı da artacaktır.

Asım Kocabıyık MYO’ya Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Bölümü Açılsın

Gemlik’te yerleşik Uludağ Üniversitesi Gemlik Asım Kocabıyık Meslek Yüksek Okulu’nda, Hukuk Fakültesi’nin yanına Denizcilik Fakültesi açılacak ve önümüzdeki yıl eğitim vermeye başlayacaktır.  Kurulacak olan Yerli otomobil Fabrikamıza ara elaman yetiştirmek üzere Üniversitemize Hibrit ve Elektrikli Taşıtlar Teknolojisi Bölümünün açılması da büyük önem arz etmektedir.

Yerli Otomobil Fabrikamızın kuruluş süreçlerinde sizlerden gelecek her türlü görevi heyecanla ve azimle yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim” Dedi.

Bursa’nın çok önemli bir ekonomik güç olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu ise, potansiyelinin tam olarak kullanılması halinde ülke ekonomisine katkısının daha da artacağını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, Bursa ilinin temsilcileri ile görüş alışverişinde bulunurken, Türkiye`nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında Bursa Milletvekillerine ve Oda Borsa Başkanlarına bilgilendirmede bulundu.

Bursa TB Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı da Bursa’nın neferleri olarak bir araya geldiklerine işaret ederken, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na, iş dünyası adına Bursa’ya verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. Matlı, şehrin ekonomisinin ele alınması açısından toplantının önemine dikkat çekti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay da göreve geldiklerinden bu yana ortak akıl toplantıları yaptıklarını söyledi. Burkay,  yürüttükleri projelerin Türkiye’ye rol model olacak çalışmalar olduğuna vurgu yaparak, “Bakan ve Milletvekillerimize Bursa’nın meselelerinden dolayı dertlendikleri için teşekkür ediyorum” dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir