Gemlik'te  ilk icazet töreni
Gemlik'te  ilk icazet töreni

Gemlik’te  ilk icazet töreni

Gemlik’te  ilk icazet töreni

Gemlik’te ilk defa hafızlık icazet töreni düzenlendi. Cemil Meriç Kültür merkezinde düzenlenen törende 16 kız çocuğu hafizelik belgesini aldı. Gemlik Müftülüğü tarafından düzenlenen törene ilgi yoğun olunca salonda izdiham yaşandı.

Bursa Ak Parti milletvekilleri Zafer Işık, Emine Yavuz Gözgeç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Kaymakamı Yaşar Dönmez, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger,  ile çok sayıda siyasi parti sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile vatandaşlar katıldı.

Gemlik Müftülüğü tarafından düzenlenen ve İlçe müftüsü Dr.Mehmet Reşat Şavlı’nın davetlilerle teker teker ilgilendiği program Saygı Duruşu, İstiklal Marşımızın okunma  Kur-an Tilaveti ile başladı.

Programda günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan İlçe müftüsü Dr.Mehmet Reşat Şavlı “Gemlikli hayırseverlerin büyük desteği ile yapılan ve ilk olma özelliği taşıyan icazet töreni için destek olan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek, “hali hazırda Amina Hatun kız Kur-an Kursu ve Mevlana erkek Kur-an Kursunda 80 çocuğumuzun hafızlık eğitimi devam ediyor. Bu gün burada 16 kız yavrumuz hafize oldu. Diyanet işleri Başkanlığımızın açmış olduğu sınavda da başarılı olarak hafızlık belgelerini  de aldılar. Allah’ın izni ile bu yavrularımız artık birer yürüyen ve yaşayan Kur-an’dır” şeklinde konuştu.

Programın ilk bölümü diğer protokol konuşmalarının ardından hafizelerin sahneye gelmesi ve davetliler tarafından hafızlık belgelerini almaları ile son buldu. İkinci bölümde ise sadece bayanlara ayrı bir icazet programı gerçekleştirildi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir