Doğu Planları İptal Edildi
Doğu Planları İptal Edildi

Doğu Planları İptal Edildi

Doğu Planları İptal Edildi

Gemlik’in Çevre Yolu ışıklarından sonraki bölgesini kapsayan üç etaplı doğu planları iptal edildi.

13 Mayıs 2010 tarihinde planlaması yapılan, 25 Ocak 2012 tarihinde onaylanan 1, 2 ve 3. Etap Doğu Planları encümen kararıyla geçmişti. 2. Etapta arsası bulunan vatandaşın, evinin önünde yol hattının bulunmamasından dolayı mahkemeye taşıdığı planlarla alakalı yargı süreci sonrasında, yerel mahkeme sonrasında istinaf mahkemesinden de karar çıktı.

Üç Etap Birden İptal

Sorunun sadece ikinci bölgede yaşanmasına rağmen, 2012 döneminde planların tek encümen kararı ile geçmesi, mahkemenin de alınan encümen kararını iptal etmiş olması, sorunu olmayan 1 ve 3. bölgelerin de iptal edilmesine neden oldu.

Yeniden 18 Uygulaması Yapılacak

Planların iptal olması, yeniden 18 uygulamasının yapılmasına yol açacak. Planların yapıldığı dönemdeki yoğunlukla, bugünkü yoğunluk arasında da önemli farklar bulunuyor. Planlamayı zorlayacak unsur olarak da, bölgede bulunan yerleşim ve yoğunluk göze çarpıyor.

Bekleyen 30 Civarında Ruhsat Var

Yaklaşık 12 bin kişinin yaşadığı Doğu bölgesinde, planların iptal olması genişlemesinin de önüne geçmiş oldu. Bekleyen yaklaşık 30 ruhsat başvurusu olduğu belirtilirken, planların onaylanması ve askı süresinin sonuna kadar herhangi bir çalışma yapılmayacağı bölgenin yapılanmasında önemli engel olarak ortaya çıkıyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir