Ağdemir “Gemlik’e Kurulması İçin Çok Çaba Harcadık”
Ağdemir “Gemlik’e Kurulması İçin Çok Çaba Harcadık”

Ağdemir “Gemlik’e Kurulması İçin Çok Çaba Harcadık”

Ağdemir “Gemlik’e Kurulması İçin Çok Çaba Harcadık”

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli otomobili Gemlik Askeri Harada kurulacak fabrikada üretilecek.

Gebze’de yapılan Türkiye’nin ilk elektrikli otomobilinin “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması” tanıtım toplantısında yapılan açıklamalarda, otomobil fabrikasının nerede kurulacağı açıklık kazandı.

Gebze deki toplantıya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varak Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, TOGG kurucu üyeleri yanında çok sayıda tanınmış sanayici, siya set adamı katıldı.

Tanıtım toplantı sına Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir ile Meclis Hasan Yıldırım da katıldı. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı  Erdoğan, “Devrim otomobilinin önünü kestiler ama devrin otomobilinin önünü kesemeyecekler.” dedi.

 

FABRİKA GEMLİK’TE KURULACAK

Cumhurbaşkanı fabrikanın kurulacağı yer konusunda yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Otomobilimizin fiziken üretileceği fabrika ise bu endüstrinin kalbinin attığı Bursa olacaktır. Gemlik’te silahlı kuvvetlerimize ait olan büyükçe bir yerimiz var. Yaklaşık 4 milyon metrekarelik bu alanın 1 milyon metrekarelik alanını buraya tahsis edeceğiz, süratle fabrikamızın yapımına başlayacağız.”

AĞDEMİR “GEMLİK’E KURULMASI İÇİN ÇOK ÇABA HARCADIK”

Toplantıya katılan GTSO Başkanı Paşa Ağdemir ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “1961 yılında Devrim ile başlayan bir hayalimiz vardı, bugün gerçeğe dönüştü. Biz de GTSO olarak Yerli Otomobil Fabrikamızın Gemlik’te kurulması için çok uğraş verdik. Bu uğurda emek veren, bizimle beraber olan, desteklerini esirgemeyen herkese gönülden teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.  Gemlik’in avantajlarını ve stratejik önemini ilgili kurum ve kuruluşlarına dosya halinde ilettik. İşte geldiğimiz noktada bu hayalimiz gerçek oldu. Yerli otomobil fabrikamız Askeri Hara olarak bu güne kadar hizmet vermiş araziye kurulacak. Bu Türkiye için, Gemlik için büyük bir kazanımdır. Türk özel sektörünün bilgisi, birikimi ve tecrübesi bu projeyi hayata geçirmiştir. 2021 yılında inşallah ilk aracımız banttan çıkmış olacak. Bu gurur hepimizin, bu gurur milletimizindir. Bu büyük projenin hayata geçirilmesinde fikri ve vizyonu ile ışık tutan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu ve diğer müteşebbislere, mühendisinden tüm emekçilerine kadar herkese gönülden teşekkürlerimi iletmek isterim. “ dedi.

Ağdemir, Gemlik’in avantajlarını maddeler halinde ve sıraladı

1- Gemlik mevcut limanları, sanayi tesisleri, serbest bölgesi, gümrük hizmetleri ve tüm alt yapısıyla Bursa’nın dünyaya açılan kapısıdır.

2-  Bursa Türkiye Otomobil üretimin %60’nı gerçekleştirmektedir. Bu konuda ihtisas yapmıştır.

3- Otomotiv sanayinin lokomotifi yan sanayi kuruluşları bu proje için bütün alt yapısı ile hizmete hazırdır.

4-13 milyar dolar ihracat hacmi ile Gemlik Gümrükler sıralamasında Türkiye ikincisidir.

5- Tamamlanan ve hizmete açılan Gebze- Orhangazi –İzmir otoyolu ile sanayi, serbest bölge ve liman tesislerimizin doğrudan bağlantısı bulunmaktadır.

Günümüzde de Gemlik’in önemli ticaret ve sanayi merkezlerine yakınlığı, deniz yolu ulaşımının ulusal ve uluslararası önem kazanmasında en önemli etkendir. Bu nedenle, Gemlik ve çevresindeki ticari malların, ulusal ve uluslararası pazarlara giriş-çıkış yaptığı yerlerden biride Gemlik Limanlarıdır. Kıyıların doğal özellikleri limanların kuruluşunu kolaylaştırıcı ve zorlaştırıcı etkide bulunmaktadır İlçede kurulan limanlar uygun fiziki koşullar neticesinde gelişim göstermiştir.

6- Gemlik, Türkiye’nin nüfus bakımından en büyük 4.ili olan Bursa’nın dış ticaretinin deniz yoluyla gerçekleştirdiği merkezlerin başında gelmektedir. Bursa’daki fabrikaların büyük bir bölümünün ihracatı ve hammadde ithalatı Gemlik Limanları üzerinden yapılmaktadır. Bu bakımdan Gemlik, limanların sağlamış olduğu avantajlarla birlikte stratejik önemini geliştirmiştir.  Gemlik’te bulunan Deniz Gümrük Kapısı aracılığı ile ülkemize önemli katma değer katan otomotiv ve yan sanayi ürünleri ithalat ve ihracatı yapılmaktadır.

7-   Gemlik’te Kurulu bulunan; GEMPORT, YILPORT, Borusan Lojistik ve Roda Port limanları ülkemizin ve Avrupa’nın belli başlıca limanları arasında yer almaktadırlar.

8- Üretimin yapılmasını öngördüğümüz 4500 dönüm araziye sahip Askeri Hara bulunduğu arazi tesisin kurulması için son derece elverişli, denize geniş cephesi ile stratejik öneme sahiptir. Limanlara sadece birkaç dakika uzaklıktadır.

Sıfır maliyetle gemiye yükleme ve sevkiyat kurulacak fabrikada üretilecek araçların dış pazarlara ulaştırılması son derece kolay gerçekleşecektir.

  • Üretim sonrası maliyetler düşecektir.
  • Nakliye masrafları doğrudan gemiye yükleme yapılacağından sıfıra düşecektir.
  • Nakliye sürecindeki sigorta masrafları ortadan kalkacaktır.
  • Sevkiyat sırasında tırların trafiği rahatsız etmesi engellenecektir.
  • Kazalar nedeni ile oluşan kayıplar ortadan kalkacaktır.

Çevreye en az zararla dünya pazarına otomobillerimizi göndermek mümkün olacaktır.

Türkiyemize ve Gemlik’imize kurulacak olan yeni fabrika hayırlı ve uğurlu olsun.”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir