Gemlik Belediyesi’nden tarıma destek
Gemlik Belediyesi’nden tarıma destek

Gemlik Belediyesi’nden tarıma destek

Gemlik Belediyesi’nden tarıma destek

Gemlik Belediyesinden tarıma destek Gemlik Belediyesi tarıma destek vermeye devam ediyor.

Gemlik Belediyesi ilçe merkezindeki çalışmaların yanı sıra daha önce köy statüsünde olan ve Büyükşehir kanunu ile mahalle olan köylerdeki çalışmalarına devam ediyor.

Tüm köylerin arazi yollarını düzenleyen ve zeytin zamanına hazır hale getiren ekipler, Umurbey mahallesinde bulunan Halilbey çeşmesine yaklaşık 1000 metrelik hortum döşeyerek birçok çiftçinin kullandığı bu havuza tekrar su akmasını sağladı. Ekiplerin son çalışması ise Büyük Kumla Mahallesi Kuştepe mevkiine yaklaşık 150 tonluk tarımsal sulama havuzu kazandırmak oldu.

Konuyla ilgili konuşan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik’te tarımın ve özellikle zeytinciliğin önemli bir geçim kaynağı olduğunu belirtirken, tarıma desteklerinin artarak devam edeceğinin de altını çizdi. Gemlik Belediyesinin çiftçi belediye kavramıyla tanıştırmak için hazırlıklarının da sürdüğünü söyleyen Başkan Sertaslan, “Göreve geldiğimizde sadece merkez mahalleler değil, dış mahallelerinde sorunlarına çözüm olmak için çalışmalar gerçekleştirdik. Yıllardır akmayan Umurbey mahallemizin Halilbey çeşmesine tekrar hat döşeyerek akmasını sağlamanın yanı sıra arazi yollarımızı da genişleterek zeytin zamanına hazır hale getirdik. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ise Kumla’da çiftçimizin sulama ihtiyacına bir nebze de olsa faydalı olacak 150 tonluk sulama havuzunu hizmete açtı. Gemlik Belediyesi olarak tarıma önem veriyor, yeni projelerle çiftçimizin karşısına çıkacağımızı belirtiyorum” dedi.

 

#gemlik #gemliktv #gemlikgundem #gemlikbelediyesi

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir