Gemlik Gübre Sanayi’nin Yeni Üre Yatırımı Hayata Geçiyor
Gemlik Gübre Sanayi’nin Yeni Üre Yatırımı Hayata Geçiyor

Gemlik Gübre Sanayi’nin Yeni Üre Yatırımı Hayata Geçiyor

Gemlik Gübre Sanayi’nin Yeni Üre Yatırımı Hayata Geçiyor

Gemlik’te çevreci gübre olarak bilinen Üre gübresinin üretimi için çalışmalarını sürdürüyor.

Gemlik Gübre Sanayii , 250 kişiye istihdam sağlayacak olan ve gübrede dışa bağımlılığı azaltacak üre tesisi için gün sayıyor.

Gemlik Gübre, Türkiye ekonomisine ve ihracatına katkısının yanı sıra çevreci olarak bilinen üre gübresi üretim tesisi yatırım projesinde önemli bir aşamayı daha tamamladı. Firma 250 Milyon Euroluk anlaşma için Dünya’nın en büyük üre gübresi lisansör ve mühendislik firması olan İtalyan Maire Tecnimont SpA firmasıyla anlaşmaya varıldığı öğrenildi.

Gemlik Gübre A.Ş.Genel müdürü Ali Odabaş, “Gübre sektöründe birçok girişime önderlik yapan Gemlik Gübre, kurulacak olan tesiste atmosfere atılan karbondioksit gazını üre gübresinin üretiminde ham madde olarak kullanacak. Bu kapsamda karbondioksit gazının geri kazanımı sağlayarak noktasal olarak sera gazı emisyonunu azaltacaktır. Ayrıca ülkemizin ihtiyacı olan yıllık 2 milyon ton üre gübresi ihtiyacının yaklaşık yüzde 30’unu yerli üretimle karşılayarak, üre gübresi ithalat miktarını ve dışa bağımlığı azaltacaktır” dedi.

Odabaş, ” Bu şekilde cari açığın düşürülmesinde önemli katkı sağlayacak olan yatırım projesinin teklif değerlendirme ve yüklenici seçimi süreci geçtiğimiz günlerde tamamladık. Dünya’nın en büyük üre gübresi lisansör ve mühendislik firması olan İtalyan Maire Tecnimont SpA firmasıyla anlaşmaya varıldı. Tesis, üre gübresi üretimi konusunda dünyada mevcut en ileri teknolojiyi ülkemize kazandıracak ve uluslararası proses güvenlik seviyesine sahip olacaktır. Yaklaşık 250 Milyon Euro yatırım bedeliyle inşa edilecek tesisin, 2023 yılının ilk çeyreğinde üretime başlaması beklenmektedir” dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir