Çevre temizliğine Hisar Mahallesi’nden destek
Çevre temizliğine Hisar Mahallesi’nden destek

Çevre temizliğine Hisar Mahallesi’nden destek

Çevre temizliğine Hisar Mahallesi’nden destek

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen proje ile atık yağlar toplanarak çevre temizliğine katkı sağlanıyor.

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen, çevre temizliği ve geri dönüşümün dikkate alınarak organize edilen “1 Litre Atık Yağ Getirene 1 Adet Zeytinyağlı Sabun Hediye” projesine Hisar Mahallesi’nden büyük destek geldi. Mahalle sakinlerine proje hakkında bilgi veren ve çalışma başlatan muhtar Çiğdem Türe, Hisar Mahallesi’nde yaşayan Gemliklilerden topladığı kilolarca atık yağı Gemlik Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk’e teslim etti.

Bir litre atık yağ yüzlerce litre suyu kirletiyor

Mahalle olarak çalışmaya destek için seferber olduklarını dile getiren muhtar Çiğdem Türe, elli litreyi aşkın atık yağ topladıklarını belirtti. Mahalle sakinlerine duyarlılıkları için teşekkür eden Türe, “komşularımızla iletişim kurarak belediyemizin bu önemli çalışması hakkında bilgilendirmelerde bulunduk. Sağ olsunlar, mahallemiz sakinleri de duyarlılık göstererek atık yağları lavaboya, çöpe dökmeyerek bizlere ulaştırdı. Çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Muhtar Türe’ye elliden fazla zeytinyağlı sabunu teslim eden Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Dedetürk ise atık yağların lavabo giderlerine döküldüğünde büyük kirlilik oluşturduğuna dikkat çekti. Dedetürk, “bir litre atık yağı lavaboya döktüğümüzde yüzlerce litre suyun kirlenmesine neden oluyoruz. Atık yağa karşılık zeytinyağlı sabun hediye etme çalışmamız 2016 yılından bu yana devam ediyor. Vatandaşlarımızın atık yağ konusundaki bilinci bizleri mutlu etti. Biz de Gemlik Belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

(Son Güncelleme: 27 Ağustos 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir