Çarşı Deresi Köpükler İçinde
Çarşı Deresi Köpükler İçinde

Çarşı Deresi Köpükler İçinde

  Çarşı Deresi Köpükler İçinde

Karsak’tan Gemlik’e gelen ve Gemlik’e giriş noktasında ikiye bölünen Karsak Deresinin kirliliği sürekli gündeme gelirken, dün yaptığımız haberin ardından farklı bir görüntü ile yeniden gündeme geldi.

Atıkların Köpükleri Su Üstüne Çıktı

Gemlik’te sabah saatlerinde vardiyalarına gitmek için çıkan işçiler, derenin görüntüsü sonrasında tepki gösterdiler. Karsak deresinin üzerinde önemli ölçüde köpük tabakasının oluştuğu gözlenirken, yaşanan olay, bölgede bulunan işletmelerin arıtmasının olmadığının veya çalışmadığının da göstergesi oldu.

Denetlenmiyor mu?

Yıllardır yaşanan kirlilik ve atıkların dereye atılmasından dolayı sürekli vatandaşların şikâyetçi olduğu bilinirken, geçen zaman içinde atıkların sürekli dereye bırakılmasına vatandaşlar anlam veremedi. İl sağlık Müdürlüğünün denetiminde olması gereken durumun, devamlı tekrarlanması, işletmelerin de arıtma kullanmamalarından dolayı, derede yaşayan pek çok canlının da son yıllarda görünmediğinin altı çizilirken, atıkların doğrudan denize verilmesinin de doğaya önemli zarar verdiği tekrar dile getirildi. Son yaşanan olayda atığın hangi firma tarafından salındığı bilinmiyor.

Zabıta Pisliğin Kaynağını Arıyor

Gemlik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri yapmış olduğu kontrollerde Gemlik Çarşı deresinin kirli aktığını tespit etmiştir.

Zabıta Müdürlüğü ekipleri Derenin akış istikameti olan Orhangazi yönüne doğru ilçe sınırlarına  kadar dereyi takip etmiş fakat söz konusu kirliliğin ilçemiz sınırlarındaki işletmelerden gelmediği söz konusu kirliliğin Orhangazi sınırlarından ilçemiz sınırlarına doğru geldiği tesbit edilmiştir,  konun aciliyeti ve önemi göz önünde bulundurularak derhal müdahale edilmesi adına  Koonu çevre ve şehircilik bakanlığı alo çevre hattı 181 e bildirilmiştir, Ayrıca belediyemizce konuyla ilgili olarak il çevre Müdürlüğüne gerekli yazışmalar  yapılacaktır

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir