Belediye Önünde Korsan Eyleme Gözaltı
Belediye Önünde Korsan Eyleme Gözaltı

Belediye Önünde Korsan Eyleme Gözaltı

   Belediye Önünde Korsan Eyleme Gözaltı

Gemlik Belediyesi Toplu Konutlarında çalışan ve müteahhit firmanın kendilerine ödeme yapmadığını iddia eden işçiler ve Emeğin Gücü Derneği üyeleri basın açıklaması yaptılar.

Ellerinde herhangi bir mahkeme kararının olmadığı görünen dernek üyeleri, Müteahhit firma tarafından 11 işçiye asgari ücret tutarında ücretlerinin yatırıldığı, aradaki farkın da elden yatırdığını iddia ettiler. Elden ödenen para ile alakalı da herhangi bir imza veya evraklarının da bulunmadığı beyan edildi.

Belediye Başkanı İle Görüştüler

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ile görüşen işçiler ve dernek yönetimine, Gemlik Belediye mahkeme kararı veya evraklarının bulunması durumunda, ücretlerini ödenebileceği Gemlik Belediyesi yönetimi tarafından beyan edilirken, herhangi bir maddi delilin veya mahkeme kararının bulunmaması durumunda, ödemenin hukuki olmayacağını dile getirdiler. İşçiler görüşme sonrasında Gemlik Belediyesi önünde eylem yapacaklarını beyan ettiler.

Elden Ödenen Paralarımızı Ödemiyorlar

Emeğin Gücü Derneği Genel Başkanı Hasan Akyol tarafından okunan basın açıklaması ile başlayan eylemde, ”Aylarca bizi çalıştırdılar, asgari ücretten sigortalarımızı yatırdılar. Bizim uyarılarımıza rağmen hala ücretlerimizi ödemediler. Hakkımızı alana kadar direneceğiz. Bu ülkede en kötü şartlarda biz yaşıyoruz. Asgari ücret bankaya yatıyor, elden olan kalan paralarımızı üçer aylık paramızı ödemediler, dört aydır da ödemiyorlar. Ana firma işçilerin bütün haklarından sorumludur” ifadelerini kullandı. Dava açmaya zamanımız yok. Bekle diyemiyoruz” dedi.

Gözaltına Alındılar

İşçilerin eylemlerine devam etmesi sonrasında olay yerine gelen Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, eylemin yasal ve izinli olmadığını hatırlatarak işçilerin eyleme son vermesini ve önce yasal izinlerini almasını talep ettiler. Dernek üyelerinin ”Bizi isterseniz gözaltına alın” çıkışlarında bulunmamaları ve dağılmaları üzerine gözaltına alındılar.  Derneğin de temsil noktasında herhangi bir yetkisinin olmadığı öğrenildi.

 

(Son Güncelleme: 9 Temmuz 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir