Yıkılacak Binaya Dış Cephe Kaplaması
  Yıkılacak Binaya Dış Cephe Kaplaması

  Yıkılacak Binaya Dış Cephe Kaplaması

  Yıkılacak Binaya Dış Cephe Kaplaması

Gemlik’te meydan düzenlemesi kapsamında yıkılması planlanan Hükümet Konağına dış cephe kaplamasına başlanılmasına vatandaşlar tepki gösterdi.  Çalışmalar hafta başında başlayıp devam ederken, binada hali hazırda Kaymakamlık makamının yanı sıra ilçe nüfus ve ilçe mal müdürlüğü bulunuyor.

Meydan Projelerinde Hükümet Konağı Yok

Gerek Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve tanıtılan Meydan Projesinde, gerekse Gemlik Belediyesi tarafından hazırlanan çalışmalarda hükümet konağının olmadığı göz önüne alındığında, yapılan dış cephe kaplaması çalışmasının, önümüzdeki dönem kullanılmayacağı düşünülen bir bina adına önemli israf olduğu dile getiriliyor.

Kaymakamlık Belediyeden Talep Etmiş

Binanın dış cephe kaplamasının Gemlik Belediyesi tarafından yaptırıldığı belirtilirken, talebin de Gemlik Kaymakamlığından geldiği öğrenildi. Geçtiğimiz yıllarda depreme dayanıklı hale getirilerek güçlendirilen  binanın, depreme ne kadar dayanıklı olduğu ve ne kadar sağlam olduğu ile alakalı soru işaretleri de devam ediyor.

Binanın ömrü ne kadar?

Yakın zamanda yeni hükümet konağının yapılmayacağı düşülürken, hem depremsellik, hem de şehir estetiği adına Hükümet Konağının başka bir yere nakledilmesi ile alakalı talep  uzun zamandır Gemlik gündemini meşgul ediyor. 1999 depremi sonrasında da dayanıklılığı sorgulanan binaya yapılan masraflar ise bütünüyle israf olarak algılanıyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir