Milli Mücadelenin 100. Yılında, Gemlik’te 19 Mayıs coşkusu

Milli Mücadelenin 100. Yılında, Gemlik’te 19 Mayıs coşkusu

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları Gemlik’te dolu dolu kutlandı.

Kutlamalar sabah 9.30’da resmi törenler ile başladı. Törene Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Gemlik İlçe Spor Müdürü Sabri Karaman, belediye meclis üyeleri siyasi parti temsilcileri dernekler ve çok sayıda Gemlikli katıldı.

Meydanda spor gösterileri yapıldı

İlçe Spor Müdürlüğü çelenginin sunulmasının ardından çeşitli gösteriler için 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na geçildi. Başkan Sertaslan hazırlanan platformda töreni takip etti. Marşlar ve 19 Mayıs’ın ruhuna uygun şarkıların çalındığı meydanda çeşitli spor gösterileri düzenlendi. Gösterilerin ardından çeşitli yarışmalarda dereceler alan Gemlikli genç sporculara kupaları Mehmet Uğur Sertaslan tarafından verildi.

Teknelerin gösterisi büyüledi

Geçit töreninin sonuna doğru körfez açıklarından kıyıya doğru hareket eden çeşitli boylarda teknelerin gerçekleştirdiği su gösterisi Gemliklilere heyecanlı anlar yaşattı. Bayraklar ve Atatürk posterleri ile süslenen tekneleri vatandaşlar ilgiyle takip etti. Bayram için özel olarak hazırlanan tekneler kıyıya yaklaştıkça sirenler çalarak Gemliklilerin bayram coşkusuna ortak oldu. Bu teknelerin yanı sıra kıyıdan açılan bayraklarla süslenmiş çok sayıda çok sayıda küçük motor da bayram coşkusunu ikiye katladı. Denizdeki muhteşem gösteriyi izleyen vatandaşlar telefonlarına sarılarak bu anları ölümsüzleştirdi.

Kutlamalar Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen 100 Genç 100 Fırça, Gençlik Koşusu ve Holi Festivali etkinlikleri ile devam etti.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir