Belediyespor Tarih Yazdı

Belediyespor Tarih Yazdı

Belediyespor Tarih Yazdı

Türkiye’de Altyapı Futbolunun zirvesi olarak kabul edilen Türkiye Şampiyonasında ilk 22 takım arasına kalarak önemli bir başarıya imza atan Gemlik Belediyespor U15 takımı, finallere penaltılarla veda etti. Kulüp Başkan Hulusi Gandar da, Ayvalık’ta takımı yalnız bırakmayarak kamp boyunca takımıyla bir arada kaldı.

Türkiye şampiyonasına Bursa Grubundan çıkan Gemlik Belediyespor U15 takımı, Kocaeli’de düzenlenen finallerin ilk turunu şampiyon olarak bitirerek ikinci tura çıkmaya hak kazandı. 4 grupta mücadele eden takımların, her grubunun şampiyonunun dörtlü finalde mücadele edeceği final müsabakalarına katılacak takımları belirleyecek olan ikinci turda mücadele eden Gemlik Belediyespor, turnuvanın en dikkat çeken takımı oldu. Pek çok kulüp yetkilisi ve scaut’un da izlediği turnuvada, Belediyespor oyuncuları ile alakalı bilgi aldılar.

ilk maçı son anda kaybetti, ikinci maçını ezici üstünlükle kazandı

Grubun ilk müsabakasında İstanbul Zara ile mücadele eden Gemlik Belediyespor, ilk yarıyı 1-0’lık üstünlükle tamamladı. İkinci yarının ilk 15 dakikasını da üstünlükle geçen Belediyespor, geriye yaslanınca kalesinde iki gol görerek mağlup oldu. Müsabakada son dakikalara kadar tek kale oynayan Gemlik Belediyespor’un bir topu da direkten döndü.

Direkleri Geçse Fark Olurdu

İkinci Müsabakasında İzmir Grubundan Namaglup gelen İzmir Çiğli ile karşılaşan Gemlik Belediyespor, müsabakanın ilk dakikalarından itibaren üstünlüğünü rakibine kabul ettirdi. İlk yarıda 2 topu direkten dönen, 1 golü de ofsayt nedeniyle verilmeyen Gemlik ekibi, ikinci yarıda da tempoyu düşürmedi. Rakibinin ard arda 3 pas yapmasını bile maç boyunca engelleyen Gemlik ekibi müsabakadan 1-0’lık üstünlükle ayrıldı.

Penaltılarla Kaybetti

Ertesi gün müsabakalarından Belediyespor’un yendiği İzmir Çiğli, İstanbul Zara’yı 2-0 yendi. Üç takımın da 3 puanda olmasından dolayı kura çekilerek penaltılara gidildi. Belediyespor yendiği İzmir ekibine penaltılarda 5-4 yenilerek turnuvaya veda etti.

İlçesinden Oyuncusu Olan Tek Takım

Türkiye genelinde ilk 12 takım arasında yer almayı başaran Gemlik Belediyespor, aynı zamanda 2. turda mücadele eden takımlar arasında kendi ilçesinden yetişen oyuncularla oynayan tek takım olma özelliğini taşıyordu. Son dönemlerin futbolda en büyük başarılarından birine imza atan Gemlik ekibi, finalleri bir penaltı ile kaçırdı.

Sertaslan; Gurur Duyduk

Müsabaka sonrasında Gemlik Belediyespor U-15 takımını tebrik eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan; ”Gemlik’in adını en iyi şekilde temsil eden evlatlarımızı gönülden kutluyorum. İlçeden oyuncularla böyle bir başarıya imza atmak kolay değildir. Biz sporu önemseyen bir yönetimiz. 3 yıldır üst düzey mücadele veren takımımız, Gemlik’in geleceği adına umut veriyor. Daha iyi noktalarda yer alacağımıza ve bu kupaları Gemlik’e getireceğimize inanıyoruz” dedi.

(Son Güncelleme: 6 Mayıs 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir