Sertaslan, “Nilüferli Gemlik’ten çıkan balığı daha taze yiyor”

Sertaslan, “Nilüferli Gemlik’ten çıkan balığı daha taze yiyor”

Sertaslan, “Nilüferli Gemlik’ten çıkan balığı daha taze yiyor”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Karacali ve Kurşunlu’yu ziyaret etti. Ziyarette turizmden balıkçılığa kadar birçok projesini anlatan Sertaslan, turizmi yeni istihdam alanı olarak değerlendirirken, Gemlik’in turizmden hakkına düşeni almadığını da ifade etti.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan köy ziyaretleri kapsamında Karacali ve Kurşunlu’yu ziyaret etti. Sertaslan’a Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililer de eşlik etti. Beldelerin ve köylerin sorunlarına yaklaşık yirmi senelik siyasi hayatından dolayı hakim olduğunu ifade eden  Sertaslan, Gemlik’teki vatandaşın kendi körfezinden çıkan balığı Bursa’dan alıp yediğini ve bu durumun sürdürülemez olduğunu da belirtti.

“Taze balık Gemliklinin hakkı”

Gemlik Marmara’nın sayılı balık çıkış noktalarından biri olduğunu belirten Sertaslan, Marine projesiyle Gemliklinin ihtiyacı olan kadar balığı burada depolayacaklarını ve bunun sayesinde Gemliklinin daha taze ve ucuza balık yiyeceğini ifade eden Sertaslan, “Gemlik’ten çıkan balığı, Gemlikli Bursa’ya gitmeden yiyemiyor. Bursa’ya giden balığa haliyle nakliye ve bazı masraflar ekleniyor. Engelsiz kafenin olduğu bölgeye teknik ekibimiz çalıştı ve orada taze balık yeme noktaları, balık pişirme yerleri olan bir proje önerisi gerçekleştirdi. Bu proje önerisinde ayrıca Gemlik’in ihtiyacı olan kadar balığı depolayabileceğimiz bir soğuk hava deposu da bulunuyor. Bu proje sayesinde Gemlikli artık balığı ucuza ve taze yiyebilecek” dedi.

“Gemlik turizmde hak ettiği değeri bulacak”

Gemlik’te artık turizm konuşulması gerektiğini ifade eden Sertaslan, “Bursa’nın 136 km sahili içerisinde kuzey yönlü tek rüzgar almayan yer bizim Manastır bölgemizden Narlı’nın sonuna kadar olan bölgemiz, biz bu fırsatları iyi değerlendirerek yapacağımız sahil ve plaj düzenlemeleri ile Karacali gibi yazlık bölgemizin sahillerini atıl vaziyetten çıkartacağız ve eskiden de olduğunu gibi Bursa’dan, Eskişehir ve Ankara’dan milletin koşa koşa geleceği bir çekim merkezi yapabiliriz, bunu başarabiliriz” diyerek sözlerini tamamladı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir