Sertaslan, “Esnafa da uğurlu gelecek”

Sertaslan, “Esnafa da uğurlu gelecek”

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Esnaf Odası ve Esnaf Kefalet Kooperatifini ziyaret etti. Ziyarette esnafın kalkınmadaki önemini vurgularken, inşaat sektörüyle ilgilenen esnafın özellikle son çıkan KHK’yla beraber krize girdiğini de ifade etti.

CHP Gemlik Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan ziyaretlerine esnaf odası ve esnaf Kefalet Kooperatifi ile devam etti. Ziyarete İlçe Başkanı Cemil Acar, Belediye Meclis Üyesi Adayları, Kadın ve Gençlik Kolları da eşlik etti.

“Esnafı yok yere sıkıntıya soktular”

Gemlik’te son çıkan KHK’nın yaklaşık altmış adet iş kolunun olumsuz etkilediğini belirten Sertaslan, “Bir gecede bir KHK çıktı. Gemlik taşınıyor denildi. Alt yapısı oluşturmadan ve Gemlik’te bulunan akademik oda, stk ve odaların fikri alınmadan çıkartılan bu KHK’yla Gemlik esnafının hiç sıkıntısı yokken sıkıntıya girdi. Gemlik’te yaptım oldu zihniyetini ortadan kaldıracağız, Kent Konseyinin daha aktif çalışmasını sağlayarak vatandaşımızla istişare içinde kararlarımızı alacağız” dedi.

“Kapalı pazar yerinin çözülmeyecek sıkıntısı yok”

Kapalı pazar yerinin çokça sıkıntısı olduğunu ama bu sıkıntıların çözülebileceğini ifade eden Sertaslan, “Türkiye’nin çeşitli pazar yerlerini gezdim. Ankara Yeni Mahalle Belediyesi 24 milyon liraya beş katlı güzel bir bina inşa etmiş. Bizim pazar yerimizde 24 milyon liraya inşa edildi ama haftanın sadece iki günü kullanabiliyoruz. Biz pazar yerimizi yapacağımız dokunuşlarla haftanın yedi günü kullanılması için çeşitli çalışmalar yapacağız. Ayrıca üst kattaki köylü pazarında vatandaşlarımızın kışın soğukla yazın ise sıcakla derdi var. Oraya sundurma yaparak bu sorunlara çözeceğiz” diye konuştu.

“Projelerimizle esnafımız da kalkınacak”

Proje Belediyeciliği yapacaklarını ve 109.494 vatandaşa ayrım yapmadan hizmet yapacaklarını ifade eden Sertaslan, “Gemlik için onlarca proje önerimiz var. Biz Gemlik’i sadece limanlardan, sanayiden ve depoculuktan değil, turizmini de gelir kaynağı olarak düşünüyoruz. Gemlik esnafı sadece Gemlik’teki vatandaşa değil, dışarından gelen turiste de  satış yaparsa kalkınabilir. Otobandan 18 milyonluk nüfusuyla İstanbul ve İzmit geçiyor. Biz buradan geçenleri ilçemize sokup alışveriş yapmasını sağlayabilirsek esnafımız kalkınır” diyerek sözlerini tamamladı.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir