CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar: “Millet İttifakı Milleti kucaklayacak meclis listesini hazırladı”

Acar:“Millet İttifakı Milleti kucaklayacak meclis listesini hazırladı”

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar:

“Millet İttifakı Milleti kucaklayacak meclis listesini hazırladı”

Gemlik’te Millet İttifakı adına seçimlere girecek CHP’nin Belediye Meclis üyesi adayları geçen hafta açıklanmıştı.

CHP ve İYİ Partililerden oluşan liste, her iki partide de önemli görevlerde bulunmuş, mimar, mühendis, mali müşavir, esnaf, gazeteci, öğretmen gibi meslek grupları ve Gemlik’te yaşayan çeşitli hemşehri gruplarından önemli temsilciler içermesiyle ilçe siyasetinde yankı uyandırmıştı.

Konuyla ilgili konuşan CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, uyum ve birliktelikle çalışmalara devam ettiklerini söyleyerek “31 Mart akşamı Gemlik’e uğurlu gelecek” dedi.

Listeyi değerlendiren Acar şöyle konuştu;

“Yerel yönetimde alanında uzman kişiler”

“Biz meclis listemizi hazırlarken dört kriter üzerinde durduk. Bunlardan ilki yerel seçimleri kazandığımızda Gemlik’i yönetecek kadroda alanında uzman, işinin ehli insanların olmasıydı. Bu nedenle listemizde mühendis ve mimarlara önemli yer ayırdık. Ayrıca siyasi tecrübeyi de ön plana aldık. İlk sıralarda yer alan Oğuz Hançer arkadaşımız daha önce İYİ Parti il yönetiminde yer almış bir iş insanıyken Galip Gür arkadaşımız geçmiş dönemde belediye meclisinde etkin muhalefetiyle tanınmış bir mali müşavir. Arzu Karataş daha önce belediye meclisinde pek çok görev almış tecrübeli bir mimar arkadaşımızken Zeynep Akış Serintürk ise Gemlik’te son dönemde özellikle KHK’lar ve taşınma tartışmaları sırasında gerçekleştirdiği çalışmalarla tanınan genç ve başarılı bir Jeoloji Mühendisi ve Avukat Mert Dimili ise hukuk konusunda son derece deneyimli bir isim”

“Farklı gruplarının temsilcileri”

Dikkat ettikleri ikinci kriterin farklı meslek ve hemşeri gruplarının mecliste temsili olduğunu dile getiren Acar sözlerine şöyle devam etti;

“Gemlik bir mozaik. İlçemizde Türkiye’nin 81 ilinden gelmiş 100 bini aşkın insan yaşıyor. Meclis listesini oluştururken bu yöresel zenginlikleri göz ardı ederseniz büyük bir hata yapmış olursunuz. Biz de buna önem vererek listemizde Giresun, Konya, Erzurum, Erzincan ve diğer kalabalık hemşehri gruplarını layığıyla temsil edecek kişilere yer verdik. Bunun yanı sıra meslek gruplarının yaşadıkları problemleri mecliste gündeme getirerek çözüm bulmak için lokantacıdan sigortacıya, besiciden işletmeciye gazeteciden öğretmene farklı meslek gruplarından temsilcilere de meclisimizde yer verdik.”

“Kumla, Kurşunlu ve Umurbey’den önemli isimler”

Konuşmasına listelerinde kapanan belde belediyelerinden temsilcilere de yer verdiklerine dikkat çeken Acar şöyle konuştu;

“Kumla, Kurşunlu ve Umurbey belde belediyelerin bildiğiniz üzere 2009 yılında kapandı. Bu beldelere de hizmet götürmek Gemlik Belediyesi’nin görevi olduğundan buraları en iyi bilen kişilere listemizde önemli yerlerde temsil hakkı verdik. Kurşunlu’nun ilk ve tek belediye başkanı olan Bayram Demir, listemizde Kurşunlu’nun ihtiyaç duyduğu hizmeti sağlamak, o bölgenin sorunlarını meclisimizde çözüme kavuşturmak için listemizde yer alıyor. Öte yandan Umurbey’in tanınan ve sevilen simalarından Mustafa Kaynatma kendi bölgesini temsilen listemizde yer alırken Kumla’da yaklaşık elli yıldır işletmecilik yapan Tefik Kaldırım da yaz aylarında neredeyse bir Gemlik kadar nüfusa sahip Kumla’yı hak ettiği hizmete kavuşturmada bizlere yardımcı olmak için listemizde bulunuyor.”

“Kadın ve gençlere temsil hakkı”

Dikkat ettikleri son kriterin kadın ve gençler olduğunu belirten Cemil Acar sözlerini şöyle tamamladı;

“Tüm bu hususlar içinde seçim süreci boyunca büyük emek harcayan, koşturan, gecesini gündüzüne katan kadın ve gençlerimize yer ayırmamak, onlara da temsil hakkı vermemek kesinlikle olmazdı. Bu nedenle listemizde toplamda dokuz kadın ve beş genç adaya yer verdik. Kadın kolu başkanımız muhasebeci Mehtap Ünlü, sigortacı Songül Şanlı, özel sektörde çalışmış Hacer Çukadar, Ziraat Mühendisi Füsun Karakurt, Büro Yöneticisi Melike Öner gibi simler ile Gençlik Kolu Başkanımız Suat Ülgen, Tarih Öğretmeni Sedat Özer, Gazeteci Mustafa Emre Özgen, Geoteknik Teknikeri Kaan Gülcü ile Sosyoloji Öğretmeni Sevcan Köçer de listemizde yer alıyor. Uzun bir görüş alışverişi ve ince ayrıntılara dikkat ederek hazırladığımız bu listemiz, Gemlik’te yaşayan her meslek grubunu, her mahalleyi, her beldeyi, her hemşeri grubunu kucaklayacak ve 31 Mart akşamından sonra Gemlik’i yönetecek kadronun ta kendisidir.”

 

(Son Güncelleme: 25 Şubat 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir