Bölge Sorunlarımız Ekonomi Şurasında

Bölge Sorunlarımız Ekonomi Şurasında

Gemlik Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özden Çakır ve Meclis Başkanı Mustafa Doğan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun evsahipliği ile Ankara’da gerçekleşen Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanların katılım sağladığı Türkiye Ekonomi Şurası’na katılım sağladı. Toplantıda Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da hazır bulundu.

Bölgemiz sorunları ve çözüm önerileri hakkında hazırlanan dosya Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a iletilmek üzere Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne sunuldu. Bu sorunların bazı ana başlıkları şöyle;

Destekleme Politikaları hakkında

Biz kurum olarak teşviklerin farklı bir mecrada değerlendirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bizim savunduğumuz ilkeye göre müstahsil fişi üzerinde tüccar hiçbir kesinti yapmasın. Tam tersine aldığı müstahsil fişi üzerinden kendisine kesilen miktar kadar destekleme primi ödensin.

Bu uygulama:

Müstahsil bütün satımları için tüccardan eksiksiz fiş isteyecek ve bu durum zeytin ve zeytinyağı alım-satımlarından kaynaklanan belgesiz işlemlerin sonunu getirecektir. Bu devletimizin bu konudaki vergi gelirlerinde büyük bir artışa neden olacaktır.

Tarımsal Kesinti İşlemleri hakkında

01/03/2013 tarihli ve 28574 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan “Tarımsal Faaliyette Bulunanların Prim Borçlarının Sattıkları Tarımsal Ürün Bedellerinden Kesinti Yapılmak Suretiyle Tahsil Edilmesine Dair Tebliğ” 01/04/2013 tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu bu uygulama camiamızda büyük bir infiale neden olmaktadır. Müstahsil makbuzu üzerinden kesilmesi gereken stopaj vergisini bile kabul etmeyen üretici artı olarak prim kesintilerini de kabul etmeyecektir. Doğal olarak zaten stopaj vergilerinden kaynaklanan maliyetimize ek olarak prim kesintileri de eklenecektir.

Büyük bir rekabet ortamında ve fakat minimum karlarla iş hayatımızı idame etmeye çalıştığımız bu ortamda bu uygulamanın tamamen ortadan kaldırılmasını talep etmekteyiz.

Kredi İşlemleri hakkında

Son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle bankalar mevcut limitlerde azalmalara gitmekte ve yeni kredi limitleri açma konusunda zorluklar çıkarmaktadır. Bankalar üzerinde bu konu ile ilgili yeni düzenlemelere gidilmesini talep etmekteyiz.

 

 

 

 

(Son Güncelleme: 23 Ocak 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir