Yıldırım, "üreticinin bağ-kur prim borçlarını tüccar tahsil etmesin"

Yıldırım, “üreticinin bağ-kur prim borçlarını tüccar tahsil etmesin”

Yıldırım, “üreticinin bağ-kur prim borçlarını tüccar tahsil etmesin”

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası 5. Meslek Komitesi    (Zeytin İşletmecileri) Meclis Başkanı Hasan Yıldırım Başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldı.

Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası 5. Meslek Grubu, 2019 yılının ilk olağan toplantısı Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yaptı. Toplantıya, GTSO  Meclis Başkanı Hasan Yıldırım

  1. Meslek Komitesi Başkanı Metin Üngör, Başkan Yardımcısı Yusuf Çalışkan, Üyeler Ahmet Tezcan Peter, Hakan Ay, Tolga Pehlivan Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Pınar Akın ile Sosyal Yaşamı Geliştirme Komisyonu Sorumlusu Ferhat Kurt katıldı.

Bağ-Kur Borçlarının Tahsili Üzerimizden Kaldırılsın

Toplantıda konuşan Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, “Zeytin üreticisinin Bağ- Kur’a olan borçları, zeytini alan tüccarın bu üreticiler adına Müstahsil Makbuzu keserken, üreticinin e-devlet üzerinden Bağ-Kur borçlarını sorgulayarak, bu borçların alacağın dan düşülerek, tüccarların bu paraları Bağ-Kur’a ödemesi hükümlülüğü yüklemiştir. Bu tüccara yük getirmekte, devletin tahsil memurluğu görevini vermektedir. Biz, devlete ödediğimiz Bağ-Kur borçlarını üretici zeytinciden alamıyoruz. Bu yanlışın ivedilikle kaldırılması lazım” dedi.

Toplantıda TOBB’den alınan fiyat barkod  numaralarının ücretlerinin TOBB tarafından tahsil edilmesinin bir vakfa devredilmesi nedeniyle ödeme de sıkıntıların doğduğu ve birçok işadamının barkod  borcu ödemesinin doğrudan yapılamadığı anlatıldı.

Toplantıda, bu konuda barkod alan işadamının veya kurumların ödemeleri bağlı oldukları odalar aracılığı ile yapılması istendi.

Öte yandan, Gıda Yönetmeliği ve zeytin türleri eğitimleri yapılması kararlaştırıldı.

  1. Meslek Komitesince görüşülerek alınan kararlar Sosyal Yaşamı Geliştirme Komite si ve Oda Meclisine götürülecek.

Daha sonra yönetim Kurulu’nda ele alınacak.

(Son Güncelleme: 10 Ocak 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir