Baydar, "Doğu Türkistan  Namusumuzdur.."

Baydar, “Doğu Türkistan  Namusumuzdur..”

Baydar, “Doğu Türkistan  Namusumuzdur..”

Gemlik Ülkü Ocakları Başkanı yazılı açıklama yaptı. Ocak Başkanı İsmail Baydar açıklamasında Doğu Türkistan Namusumuzdur dedi. Baydar’ın açıklaması şu şekilde; “Dünyaki İnsan Hakları Savunucusu Devletler, 1949’dan bu güne Komünist Çin rejiminin zulmü altında var olma mücadelesi veren Doğu Türkistan’a karşı sessiz,duyarsız ve kör olmayı sürdürmektedir. Çin Hükümeti yıllardır bölgede yaşayan Müslüman Türklere karşı soykırım uygulamakta, yıllara yaydığı katliamları devlet politikası adı altında yürütmektedir.

Bugün Suriyede,Filistinde,Irakta,Afkanistanta ,Çeçenistanda dünya liderleri güya terörizmle mücadele etmek için bir araya gelip Müslümanları linç ederken, Çin Hükümetinin Doğu Türkistan’da uyguladığı devlet terörünü görmezlikten gelmekte, duymayarak, görmeyerek, konuşmayarak Uygur TÜRK lerini asemile olmalarına ,yok olmalarına göz yunmaktadır. Uygurlar üzerindeki dini, siyasi, ekonomik ve kültürel alanda kibaskılarını her geçen gün artıran Çin Hükümeti, yaptıkları karşısında sessiz kalan dünya devletleri tarafından bir nevi ödüllendirilmektedir. Ne yazık ki bu sessiz duruşu, halkı ve yöneticileri Türk ve İslam olan devletlerde sürdürmekte, Çin’in dindaşlarına ve soydaşlarına yaptıkları karşısında sessiz kalarak zulme ortak olmaktadır.

Ülkücüler , Doğu Türkistan davasının müdafii olmaya devam edecekler,“Gök Bayrak”ı tıp ki “Al Bayrak” gibi namusları bileceklerdir. Son Ülkücü nefesini vermediği ve kanımızın son damlası akmadığı sürece Doğu Türkistan sevdamızdan vazgeçmeyeceğiz. Acılarını yüreğimizde hissedecek dertlerini derdimiz kabul edeceğiz. Ebedi yurdumuz Anadolu’dan, kadim yurdumuz Doğu Türkistan’a olan hasretimizi genç dimağlara ilmek ilmek dokuyacağız. Medeniyetimizin beşiği Kaşgar’ı, sızlayan yaramız Urumçi’yi unutturmayacağız. Gulca’yı, Turfan’ı, Kumul’u vatan toprağı olarak görmeye devam edecek Altay’ı kendimize yar bileceğiz. Bu bilinç ile soydaşlarımızın,kardeşlerimizin derdini derdimiz, kederlerini kederimiz kabul ederek haklı davalarını her türlü platformda dile getireceğiz. Bu vesileyle Çin zülmünde şehadete eren, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhlarının şad, mekânlarının cennet olmasını Yüce Allah(c.c.)’tan niyaz ediyoruz. Hiç şüphesiz katil Çin ve zulme sessiz kalanlar, işlediği cinayetlerin hesabını Cenab-ı Allah’a ,tarihe ve milletimize  mutlaka verecektir.

Şunuda net Şekilde belirtelim Ülkü Ocakları Olduğu Sürece ,Zalime Yavuz ,Maznuma da Yunus Bitmez…”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir