UYANIK VATANDAŞ DOLANDIRICILARI FAKA BASTIRDI

Dolandırmak istedikleri vatandaş kendilerinden uyanık çıkınca sahtekarlar yakayı ele verdi

UYANIK VATANDAŞ DOLANDIRICILARI FAKA BASTIRDI

Profesörler, işadamları ve sanatçılarında aralarında yer aldığı çok sayıda vatandaşımızı, türlü senaryolarla telefon yolu ile dolandıran çete Gemlik’te sert kayaya çarptı. Uyanık vatandaşın polis ile işbirliği yapması sonucu azılı çete çökertildi. Çete elemanının Gemlik Polisi’nin başarılı operasyonu ile kıskıvrak yakalanma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Telefon dolandırıcılarının bu defa kullandığı yeni yöntem ise duyanlara bu kadar da olmaz dedirtti.

SAHTE POLİS TELSİZİ SESİ EŞLİĞİNDE YİNE POLİS-SAVCI YALANI

Gemlik’te bir vatandaşı cep telefonundan arayan dolandırıcılık şebekesinin elemanı, kendini polis memuru olarak tanıttı. Arka fonda sahte polis telsizi sesleri eşliğinde; önce aradığı vatandaşın ad, soyad ve adres bilgilerini doğru olarak bildirerek güven kazandı. Daha sonra “Hesaplarınız terör örgütü üyesi banka memurları tarafından, örgütün gizli para transferlerinde kullanılıyor” diyerek vatandaşa korku veren dolandırıcı, telefonu hiç kapatmadan kendisi ile sürekli irtibat halinde olması yönünde vatandaşı uyardı. Ardından evde para veya altın olup olmadığını ve kredi kartı kullanıp kullanmadığını sordu.

VATANDAŞ KARŞI ATAĞA GEÇTİ

Durumdan şüphelenen uyanık vatandaş, bu noktada kendisine oyun oynayanlara oyun oynamaya karar verdi. Dolandırıcıların evde kendinden başka kimsenin olup olmadığı konusunda ki sorusuna “Evde benden başka kimse yok” diye yanıt veren vatandaş bu sırada yanında bulunan eşinin telefonundan Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile irtibata geçti. Telefon dolandırıcılarına astım hastası olduğunu söyleyen vatandaş, rol icabı sık sık öksürük krizlerine girerek bu sırada lavaboya gitmiş gibi yaparken eşine de kendi gerçek polislerle görüşürken telefonu alıp dolandırıcılara lavaboda musluktan akan su sesini dinletmesini söyledi.

YENİ YÖNTEM ŞEYTANIN AKLINA GELMEZ

Telefon dolandırıcısı; bilinçli bir şekilde saf taklidi yapan vatandaştan sorularına olumsuz cevap alınca devreye diğer bir çete elemanı girdi. Kendisini Bursa Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtan dolandırıcı; bu defa büyük bir kurnazlıkla telefonun ucunda ki vatandaşın eşinin, evde habersiz altın saklayabilme ihtimalini göz önüne alarak şansını denedi. Vatandaşa, eşinin FETÖ terör örgütü üyesi olduğunu ve evde örgüte ait çok sayıda altın saklayabileceğini söyledi. Dolandırıcıların kendinden ümidi kesmemeleri için söylediklerine inanmış gibi davranan vatandaş; evde arama yaptığını ve 50 adet cumhuriyet altını bulduğunu söyledi. Eşine çok kızdığını da belirten vatandaş, çete elemanına bu durumdan kurtulmak için ne yapması gerektiğini sordu.

FİLM SENARYOSU GİBİ

Altınların sözde bulunması ile daha da ümitlenen telefon dolandırıcıları, vatandaşa artık bir terör operasyonunun parçası olduğunu söylediler. Bankadaki terör örgütü üyesi memurların yakalanması için yardımına ihtiyacı duyduklarını söyledikleri vatandaştan kredi çekmesini isteyen çete elemanları, kendisini Gemlik’te özel bir banka şubesine yönlendirdiler. Evinden çıkan vatandaş banka şubesine gitti. Bu esnada dolandırıcılık çetesinin diğer elemanları vatandaşı göz hapsine aldı. Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri ise bu arada banka şubesi yetkilileri ile çoktan irtibata geçerek konu ile ilgili bilgilendirme yaptılar. Banka şubesinin içinde emniyet ekipleri, karşı kaldırımda ise dolandırıcılık şebekesinin elemanı vatandaşı adeta göz hapsine aldılar.

DOLANDIRICILAR GÖZ BOYAMAYA DEVAM EDİYOR

Bankadan 30 bin TL kredi çekmiş gibi yapan vatandaş elinde içinde gazete kağıtlarından hazırlanmış sahte para desteleri olan siyah bir naylon poşet ile evinin yolunu tuttu. Vatandaşı evine gidince bu defa kendini Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı olarak tanıtan bir başka çete elemanı aradı. Elinde ki paralara asla dokunmamasını, tüm paraların seri numaralarının kayıt altına alındığını, paralara dokunursa başının belaya gireceğini belirterek gözdağı vermek suretiyle ganimeti garantiye almak istedi.

VATANDAŞA HAYALİ ÖDÜL BİLE VERDİLER

Telefonda ki çete mensubu vatandaşa, operasyonun Gemlik ayağında banka şubesinde ki memurların an itibari ile yakalandığını söyledi. Operasyonun şimdide kendi görev yeri olan Diyarbakır’a uzandığını söyleyen sahte başsavcı, burada ki aynı bankanın terör örgütü üyesi memurlarının da yakalanması için operasyonun devam ettiğini belirtirken, kendileri ile işbirliğine devam etmesi gerektiği konusunda vatandaşı uyardı. O ana kadar ki işbirliği için devlet istihbarat üstün cesaret ödülünü almayı hak ettiğini ve bu ödülün kendisine devlet töreni ile verileceği konusunda vatandaşa müjde vermeyi de ihmal etmeyen pişkin çete elemanı telefonda direktiflerine devam etti.

SİVİL POLİSTEN ŞÜPHELENDİLER

Dolandırmaya çalıştıkları vatandaş tarafından aslında kendilerinin oyuna getirildiğinden habersiz çete mensupları, telefonda uydurdukları heyecanlı senaryolarla sürekli vatandaşı kontrol altında tutmaya çalıştılar. Dolandırıcılar havadan drone destekli operasyonun başladığını ve korkmamasını söyledikleri vatandaşa, evine sivil bir baş komiser yönlendirdiklerini ve gelen emniyet yetkilisinin parola olarak “bayrak” demesi ile birlikte para ve altınları teslim etmesini söylediler. Gemlik Emniyet Müdürlüğü ekipleri vatandaşın evine çıkan tüm cadde ve sokaklarda önlem aldı ve tüm giriş çıkışlara sivil polisler yerleştirildi. Bu arada bir sivil polisten şüphelenen dolandırıcılar, vatandaşa sokak başında duran kişiyi tanıyıp tanımadığını sordular. O da şahsın apartman komşusu olduğunu söyleyerek dolandırıcıların şüphesini giderdi.

DOLANDIRICI KISKIVRAK YAKALANDI

Dolandırıcılık şebekesi son darbeyi vurmak, altın ve paraları almak için bir başka çete elemanını vatandaşın evine gönderdi. Vatandaşın apartman kapısını açmasıyla bir süre evin önünde gezinen dolandırıcılık şebekesi üyesi daha sonra apartmana girdi. Apartmanda daire kapısında vatandaş tarafından karşılanan çete üyesi tam parolayı söylediği anda apartmana giren sivil polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Apartmana giren dolandırıcının yakalanarak emniyete götürülmesi ise apartmana ait güvenlik kameraları saniye saniye kayıt altına alındı. Apartman sakinleri ve sokaktan geçenlerin yaşadığı panik de görüntülere yansıdı. Çetenin diğer elemanlarının yakalanması için geniş çaplı soruşturma devam ediyor.

(Son Güncelleme: 28 Aralık 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir