Kuzey Planları Kabul Edildi

Kuzey Planlarında 5 Kat Kabul Edildi

Kuzey Planlarında 5 kat Kabul Edildi

Kuzey Planları olarak bilinen Kuzey Uygulama İmar Planları, Büyükşehir Belediyesi tarafından kabul edildi.

Geçtiğimiz aylarda Gemlik Belediye Meclisinde onaylanan ve Büyükşehir de imar komisyonunda bekleyen planlar, Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine getirildi. Meclise gelişi öncesinde Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam da, konunun önümüzdeki dönemde tamamlanacağını belirtmişti.

Büyükşehir Belediye Meclisinde doğrudan görüşülen planlar, Gemlik Belediye Meclisinde onaylandığı şekilde 5 kat olarak planlara işlendi. 2-3 kat 0,50-,0,75 olarak daha önce düzenlenen plan 1,20 emsale çıkarılarak 5 kata tekamül edecek şekilde onaylandı.

Çakır; Merkezde İlerleme Yok

Konu ile alakalı söz alan MHP Meclis Üyesi Kenan Çakır, MHP’nin de Kuzey İmar Planlarına kabul oyu verdiğinin altını çizerek; ”Kuzey Planları yamaçlarda, sağlam zeminde, zeytinlik alanda kalmaktadır. raporda 2-3 kattan 4-5 kata çıkarılmıştır. Gemlik İmar Komisyonu raporunda, Gemlik konut ihtiyacı, depremsellik konularına değinilmiş, Kuzey planlarının ve Gemlik Merkez Planlarının birlikte işlenmesi istenmiştir.

Bu iki konu birbirinden ayrıldı. Kuzey İmar Planları bitti, Gemlik Merkezde 1 cm ilerleme yok. Gemlik merkezi kötü yapı stokuna sahip. Bir çok binanın taşıyıcılığı bitmiş, kolon hasırları ve demirleri görünmektedir. Bu bölgede 50 bin kişi yaşamaktadır. Yapılaşmaya göre 5 katlı, gerçekte 5-6 katkı binalar bulunmaktadır. Bu nedenle kentsel dönüşümü teşvik etmek için uygun plan yapılmalıdır” dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir