Gemlik için,”Şu anda deprem hiç olmadığı kadar yakın görünüyor”

Gemlik için,”Şu anda deprem hiç olmadığı kadar yakın görünüyor”

Jeoloji Mühendisleri Odası Yalova Temsilcisi Osman Kendir, yaşanan 4.5 şiddetindeki depremin tali bir fay hattında olduğunu belirterek, “Bu deprem Kuzey Anadolu fay sistemi içerisinde yer alan faylardan bir tanesidir. Bu fay sistemi bundan büyük depremler üretmesi beklenmez. Bunun öncü bir deprem olduğunu söylemek doğru değil. Bu başlı başına bir depremdir. Bu demek değildir ki bu deprem önümüzde meydana gelecek depremin habercisidir. Bu sadece Yalova ile sınırlı olmayıp,Gemlik ilçesi ciddi anlamda sıkıntılıdır. İnsanların önlem alması gerekiyor. Yağmur yağdığında nasıl şemsiye açıyorsanız, şu anda da deprem hiç olmayacağı kadar yakın gözüküyor” dedi.
Yalova Çınarcık ilçesinde de çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Kendir, “Yeni bir deprem başka bir afetin kapısını açabilir. Oluşabilecek bir depremde Çınarcık’ta heyelanlar meydana gelebilir” şeklinde konuştu.

Bilindiği gibi Yalova’da 4.5 şiddetindeki deprem, erken uyarı sistemi sayesinde 2 gün öncesinden tahmin edilmiş, ancak konunun halka bildirilmesi hususunda tereddüt yaşandığı Belediye Başkanı Salman tarafından açıklanmıştı.

 

(Son Güncelleme: 21 Aralık 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir