Ekonomik kriz esnafın canına ‘TAK’ etti!

Ekonomik kriz esnafın canına ‘TAK’ etti!

CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, enflasyonla mücadele fuarının açılışında konuşan Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Arif Tak’a tepki gösterdi.

Sadece Bursa’da bile binlerce esnafın kepenk kapattığını ve esnafın çok zor günler yaşadığını ifade eden Acar, Bursa’da ve Türkiye genelinde esnaflar süper marketlere yenik düştüğünün altını çizdi.

“1970’i bırak, 2018’e bak!”

Türkiye’de her geçen gün esnafın kepenk kapatığını ve vergi yüklerinin altında ezildiğini çoğu esnafın ssk primlerini bile ödeyemediğini ifade eden CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, “Sayın Başkanın konuşmalarını endişe ve kaygıyla dinledik. Sanki Türkiye’de esnaflar kepenk kapatmıyor, her köşe başına süpermarketler açılmıyor ve esnaf her gün isyan etmiyormuş gibi pembe bir tablo çizdi. Bir de yetmiyormuş gibi 1970’leri örnek gösterdi. Bu açıkça akıl tutulmasıdır. Yandaşlığın yeni bir boyut kazanmasıdır. Sayın Tak’ın görevini tekrar hatırlatmaya gerek olduğunu düşünüyoruz. TAK’ın görevi açılışlarda siyaset yapmak değil, her geçen gün kötüleşen esnafın durumuna çare aramaktır. 1970’lere değil günümüze bakmaktır. O günlerde esnaf kendi kazandığıyla evini kendi yapıyor, çocuğunu evlendiriyor, ailesini rahatça geçindirebiliyordu. Şu anda ise esnafın durumu ortada siyasetçi siyasetini, esnaf odası başkanı başkanlığını yapsın ki esnaf tekrardan eski günlerine dönebilsin” diye konuştu.

“Suriye’li esnaf için ne yaptın?”

Bursa’da esnafın sıkıntıları yetmezmiş gibi her köşe başında ruhsatsız ve kayıtsız çalışan Suriye’li esnaf olduğunu ve bunun için odanın esnafın hakkını korumak için ne yaptığını soran Acar, “ Bursa’da her köşe başında Suriye’li bir esnaf var hatta Çarşamba’da öyle bölgeler var ki komşu esnaflar aynı işi yaparken birisi Suriye’li olduğu için vergi bile vermiyor.  Biz sayın TAK’ın konuşmasında bunlardan bir parça bile söz ettiğini duymadık. Özellikle Bursa ve Gemlik esnafının durumu perişandır! Bu perişan halden esnafımızı kurtarmak için sayın TAK’ın hazırladığı projeleri görmek istiyoruz” dedi.

“1970’de kaç esnaf icralıktı?”

1970’lerden örnek veren TAK’a, 1970’lerden soru soran Acar, “1970’lerde kaç esnaf icralıktı? Şu anda kaç esnaf icralık? 1970’lerde yağ yoktu, benzin yoktu. Şu anda sokaklarda esnaf kalmadı. Her gün bir esnafın dükkanını kapatarak askeri ücretle kendine iş aradığını görüyoruz. Esnaf Odası Başkanı Arif TAK’ın sözleri bir anlık gaflet ve yukarıda söylediğimiz şeyleri de ifade etmemesini bir anlık unutkanlık olarak değerlendiriyoruz. Yoksa sayın Arif TAK’ın bunları bilmemesi veya bunları konuşmaması, esnafa halinize şükredin demesinin başka bir açıklaması olmadığını düşünüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

 

(Son Güncelleme: 29 Kasım 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir