İşkur Ve Aunde’den Engelli Duyarlılığı

İşkur Ve Aunde’den Engelli Duyarlılığı

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, İŞKUR Gemlik Hizmet Merkez Müdürü Ünver Ünver Aunde Tekstil firmasını ziyaret etti. Gemlik Kaymakamı Karakuş’u ve Hizmet Merkezi Müdürü Ünver’i,  Aunde Tekstil Genel Müdürü Ertuğrul Düzce ve İnsan Kaynakları Müdürü Aslı Yavuz karşıladı.

Çalışma ve İş Kurumu Gemlik Hizmet Merkezi hizmet bölgesinde faaliyet gösteren Aunde Teknik Tekstil San. Tic. A.Ş. “Engelli Destek Teknolojileri” kapsamında proje hazırlayarak Engelli ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezalarını Kullanmaya Yetkili Komisyona sunmuş ve sunulan proje Komisyonca kabul edilmiştir.

Hazırlanan proje ile sanayide dikiş işleminde kullanılan düz dikiş makineleri yerine yeni alınan CNC dikim makinesine yapılan geliştirme ile el butonu ilavesi yapıldı, makinedeki ayak pedalı devre dışı bırakılması sağlandı ve makine sadece elle kumanda edilebilir hale getirildi. Bunun sayesinde de dikim operatörü olarak ayak ve bacaklarından engelli çalışanların istihdam edilmesine olanak sağlandı.

Proje ile 5 adet otomatik olarak dikiş yapabilen makine satın alındı. Makinelerin toplam değeri 910.000,00 TL ve ilgili tutar, Engelli Ve Eski Hükümlü Çalıştırmayan İşverenlerden Tahsil Edilen İdari Para Cezaları Fonundan hibe edildi.

Proje ile 4857 Sayılı İş Kanunun 30. Maddesine istinaden çalıştırmakla yükümlü olunan engellilere ilave olarak, 8 adet engelli vatandaşımız 8 yıl süresince Aunde Teknik Tekstil San. Tic. A.Ş.’nde istihdam olanağı bulacaktır.

 

(Son Güncelleme: 2 Ekim 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir