Engürücük Mahalle Konağı açıldı

Engürücük Mahalle Konağı açıldı

Gemlik Belediyesi tarafından yapılan Engürücük Mahalle Konağının açılışı yapıldı.

Açılışa Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Ak Parti Bursa Milletvekilleri Zafer Işık ve Ahmet Kılıç, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, mahalle muhtarları, STK ve dernek temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

YILMAZ; DOĞALGAZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Programda ilk sözü Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz aldı. Yılmaz; ”Gemlik’te önemli çalışmalar yapıyoruz. Dört buçuk yıldır da köylerimize hizmet getiriyoruz. Gemlik’te altyapı ve üst yapıda önemli mesafeler aldık. Pek çok sorunu da çözdük. Yapacağımız Mahalle Konağında bir yandan hanımlarımız için toplanma mekânı oluştururken, üst katını da imam lojmanı haline getirdik. Köy imamımız da bu lojmandan hizmet verecek.

Engürücük konutları ile alakalı ihaleye çıkacağız. 5 bloktan oluşan 50 bloğu ihaleye dahil edeceğiz. Sayın milletvekilimizle doğalgaz konusunda da adımlar atacağız. Engürücük ve Kumsaz’a doğalgaz getirmeyi planlıyoruz” dedi.

Ardından söz alan Ak Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, ”Yoldan geçerken uğradığımız güzel bir köyde, güzel bir hizmetin yapılması da bizleri memnun etti. Bu nedenle Gemlik Belediye Başkanımız Refik Yılmaz’a teşekkür ediyoruz” dedi.

IŞIK;  BİZLERİ SAHADA GÖRECEKSİNİZ

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ise, mecliste son günlerde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek başladığı konuşmasında; ”Seçim öncesinde taleplere yönelik hazırlanan bedelli askerlik kararını aldık. Aynı zamanda, kamudan emekli olanlar ile alakalı çalışma hazırladık. Bir yandan da Kanal İstanbul projesini kanunlaştırdık.

Cumhurbaşkanımız Afrika’da önemli temaslarda bulunuyor. Aynı zamanda orada dünya liderleri ile görüşüyor. Türkiye ciddiye alınan, kabul edilen bir ülke haline geldi. Afrika’da da 41 elçiliğe ulaşmamızın yanı sıra, önemli bir etkinliğimiz var. Bugün dünya gündemine oturan bir Türkiye var. Cumhurbaşkanımızın açtığı bu yola bizler de layık şekilde dâhil olmak için çalışıyoruz. Bu nedenle, bizleri her zaman sahalarda göreceksiniz” şeklinde konuştu.

KARAKUŞ; KÖY KÜLTÜRÜ ÖNEMLİDİR

Son olarak söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş ise, ”Köyler önemlidir. Ben de köyde büyüyen biri olarak, köyleri önemsiyorum. Benim babam köy muhtarıydı, bizim evimiz aynı zamanda muhtarlık binasıydı. Bugün belediyelerimiz ve devletimiz muhtarlara önemli imkanlar sunuyor. Bizim gelişmemiz için iyi insanlar yetiştirmemiz gerekiyor. Bu nedenle, herkesin üstüne düşen sorumluluğu alması gerekir” dedi.

Karakuş’un konuşmasının ardından Gemlik Müftüsü Dr. Reşat Şavlı’nın duası sonrasında açılış kurdelesi kesildi.

BOZBEY’DEN YILMAZ’A KUTLAMA

Açılış programında dikkat çeken ayrıntı ise Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in açılışa çelenk göndererek Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ı kutlamasıydı. Çelengin üzerindeki notta şu ifadeler yer aldı; ”Sayın Refik Yılmaz. Gemlik Belediye Başkanı. Engürücük Mahalle Konağı açılış töreninin hayırlara vesile olması dileğimle, tüm katılımcılara sevgi ve saygılarımı sunarım.”



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok!

Gemlik ilçe emniyet müdürlüğü ekiplerinden suça ve suçluya müsahama yok! Gemlik İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir