Zafer Işık Karsak Deresi Sorununa Müdahale Etti

Zafer Işık Karsak Deresi Sorununa Müdahale Etti

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, geçtiğimiz hafta yerel medyanın da gündemine gelen Karsak Deresindeki kirlilik konusuna müdahale etti.

Orhangazi ve İznik yolu üzerinde bulunan zeytin işletme tesislerinin arıtılmadan sularını Karsak deresine salmaları ve Gedelek’te yapılan turşu üretimindeki atıkların da yine dereye karışması konusuna müdahil olan Milletvekili Işık, İl Çevre Müdürlüğünü ve yerel yetkilileri konuya özen göstermeye çağırdı.

Doğanın önemine değinen Ak Parti Bursa Milletvekili; ”Benzer konular ile alakalı çalışmalarımız bulunuyor. Karsak Deresi’nde yaşanan sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini ve derenin kirlilikten kurtulması gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da çalışmaları başlatacağız. İl Çevre Müdürlüğümüz ve bölgede bulunan yetkililerle görüşme yaptık.

Arıtmaya Buski önemli bütçe ayırdı. İşletme tesislerinin de konuya duyarlılık göstermesi gerekiyor. Hiç bir firma veya kuruluşun, çevreyi kirletmeye hakları yok. Yapılacak olan incelemeler sonrasında, bizler de gerekenin yapılmasını sağlayacağız. Gemlik ve bölgenin hassas konusunda istismara asla mahal vermeyeceğiz” dedi.



(Son Güncelleme: 22 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir