Aksoy mezarı başında anıldı

Aksoy mezarı başında anıldı

Aksoy mezarı başında anıldı

4 Temmuz 2017 günü Avukatlık Bürosundan çıkarken öldürülen Av. Özgür Aksoy, Yeniköy’de bulunan mezarı başında anıldı.
Anma Programına Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan Altun, CHP Gemlik İlçe Başkanı Cemil Acar, Belediye Başkan Adayı Mehmet Uğur Sertaslan, Belediye Meclis üyeleri, parti yönetimi, baro üyeleri, ailenin yakınları ve Aksoy’un arkadaşları katıldı.
Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde 4 Temmuz 2017 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucu 44 yaşında şehit olan Av. Özgür Aksoy, Orhangazi İlçesi’ne bağlı Yeniköy Beldesi’ndeki mezarı başında törenle anıldı.
Törende Özgür Aksoy ve yanında yattığı babası, meslektaşı Av. Ali Aksoy için Kuran okundu.Ardından söz alan Gürkan Altun, Özgür Aksoy’un Bursa Barosu’nun üyesi, iyi bir hukukçu olduğunu söyleyerek “Hukuk adına, demokrasi adına, elinden gelen hiçbir şeyi esirgemedi. Meslek hayatında birçok bedel ödedi. Son ödediği bedel en ağırıydı. Evlatları için ağır oldu. Eşi için, annesi, kardeşleri ve bütün sevenleri için ağır oldu” dedi.
Gürkan Altun, şöyle devam etti: “Özgür Aksoy ile bundan tam bir yıl bir gün önce konuşmuştuk kendisiyle telefonda. Normalde 3 Temmuzlarda hep görüşürdük. Rahmetli Mehmet Cengiz Göral’ın anmasında, O’nun mezarı başında görüşürdük. Ayhal Abla da, kızı Özgür de burada. Onlar da Özgür Aksoy’la sohbet ederlerdi. Çok iyi dost olan Ali Abi (Aksoy) ile Cengiz Göral’ın anıları paylaşılırdı köy kahvesinde… Ama geçen yılki anmada ilk defa yer alamadı Özgür. O yüzden telefonla konuştuk. Ertesi gün de hain kurşunlar O’nu aramızdan aldı. Cengiz Ağabeyimiz baktığı davalar sebebiyle öldürülmüştü. Özgür ise kaderin cilvesi, bakmadığı bir dava nedeniyle öldürüldü. Yani kurşun illa bir sebep aramıyor. İyi insanları, topluma, insanlığa değer katanları aramızdan alıp götürüyor. Özgür 44 yaşına kadar dört dörtlük bir hayat yaşadı. Kimse Özgür’e bu 44 yılı için hesap soramaz.”
Allah’tan, Özgür ve babası Ali Aksoy’dan arda kalan ömrün evlatlarına eklenmesini dileyen Bursa Barosu Başkanı Altun, “Onlar çok daha uzun, çok daha sevgi dolu yaşasınlar. Aynen Cengiz Ağabeyi 39 yıldır andığımız ve 39 yıldan fazla daha anacağımız gibi… Bütün dostlardan ricam o ki, takip eden yıllarda da acımızı unutmayalım, sevgimizi azaltmayalım ve burada bulunalım. Senede bir gün de olsa Özgür’ün huzurunda O’nunla ilgili güzel anıları paylaşalım” diye konuştu.
Mehmet Uğur Sertaslan ise; ”Özgür’ü burada ki herkes tanıyor anlatmaya gerek yok. Özgür ilçe için önemli bir değerdi. Burada Baro ve CHP’nin çelenkleri var. Bir sonraki anma gününde Belediye Başkanlığı çelenginin de olacağına inanıyorum” dedi.
GEMLİK’TE OFİSİNE ZİYARET
Bursa Barosu Başkanı Altun, yönetim kurulu üyeleri, avukatlar, CHP’liler, sevenleri, daha sonra Özgür Aksoy’un Gemlik’teki ofisine gittiler. Bursa Barosu Başkanı Altun, Av. Çiğdem Alnıak Aksoy ile eşi Özgür Aksoy’un ofisin altında bulunan eski yağhanenin kültür evine dönüştürülmesi çalışmalarıyla ilgili görüşme yaptı. Heyet son olarak bu mekanda inceleme yaptı.
AKŞAM EVİNDE MEVLİT
Akşam ise Av. Özgür Aksoy’un annesi Gülay Aksoy’un evinde Özgür Aksoy’un ruhuna mevlit okutuldu.



(Son Güncelleme: 5 Temmuz 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir