Tankut Öktem Kültür Merkezi yapılacak mı?

Tankut Öktem Kültür Merkezi yapılacak mı?

Dünyaca ünlü heykel sanatçısı Tankut Öktem’in Kumla’da bulunan müze evi ve atölyesinin yanı sıra, uzun zamandır çözüm bekleyen kültür merkezi ile alakalı girişimler başladı.

GTSO, CHP ve çeşitli STK’lar tarafından yapılan ziyaretlerde bilgi veren Tankut Öktem’in kızları Oylum İşözen ve Pınar Doğan süreç ile alakalı bilgilendirme yaptılar. Öktem’in sağlığında 49 yıllığına kendisine kültür merkezi yapılmak üzere tahsis edilen Kumla Çamlık Mevkiindeki binanın, bir süre sonra Orman Bölge Müdürlüğüne devredildiği, başlanan inşaatın ise iskelet halinde yarım kaldığı bilgisi verildi.

Farklı İllerden Teklifler Var

Öktem’in pek çok ilde sembol haline gelen heykellerini yaptığı illerden kültür merkezi ile alakalı çeşitli teklifler olduğu biliniyor. Konu ile alakalı aileye sorulduğunda, Öktem’in Kumla aşığı olduğu, bu nedenle önceliklerinin Kumla’da bir kültür merkezi olmasını istediklerini kaydettiler.

Tankut Öktem Kültür Merkezi yapılacak mı?

Babaya Ağlamak Başka Değere Ağlamak Başka

Tankut Öktem’in kızları Oylum ve Pınar Öktem, ziyaretçilere Müze Ev ve atölyeyi gezdirirken, Öktem’in hayatı ve sanat yaşamını anlattılar. Dünyaca ünlü eserleri ve Türkiye’nin pek çok ilinde bulunan eserlerine değinen Oylum Öktem; ”Bizlerin babamıza hayranlığı farklı bir konu, bizler değere sahip çıkmak istiyoruz. 10 yıldır babamıza ağlamak başka bir şey, değere ağlamak başka.

Türkiye’nin yetiştirdiği böyle önemli bir değerin daha çok örnek alınması, aşığı olduğu Kumla’da anılmasını istiyoruz. Bugüne kadar Türkiye’de dört tanesi büyük olmakla beraber çok sayıda sergi açtık. Kumla’da da kültür alanı oluşturmak ve Tankut Öktem’in hayalini gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

 



(Son Güncelleme: 7 Haziran 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir