Başkan Yılmaz Fethi Anlattı

Başkan Yılmaz Fethi Anlattı

Başkan Yılmaz Fethi Anlattı

Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokulunun düzenlediği İstanbul’un Fethi’nin 565. yılı konulu söyleşi, okulun konferans salonunda, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın katılımıyla gerçekleşti.

Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Süleyman Bektaş ve öğretmenlerinde hazır bulunduğu söyleşide öğrencilere hitaben konuşan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Peygamber Efendi’mizin “Onu fetheden komutan ne güzel komutan, o ordu ne güzel ordudur” müjdesine nail olmak için tarih boyunca İstanbul’a nice seferler düzenlendiğini söyledi. İstanbul’un alınması sadece bir yerin fethedilmesiyle kazanılmış alelade bir zafer olmayıp, dünya tarihine ve medeniyetine yön vermiş bir hadisedir diye sözlerini sürdüren Başkan Yılmaz, “Fethiyle çağ açıp, çağ kapatan bu güzide şehrin Türk yönetimi altına girmesiyle her inançtan insan barış içinde yaşayarak, dünyaya örnek teşkil edecek bir toplum modeli oluşmuştur. Bu toprakları vatanımız yapan kahraman atalarımızdan devraldığımız mirasın, omuzlarımıza yüklediği bu kutsal görev elbette ağırdır. Ancak bu kutlu vazifeyi yerine getirmek için ihtiyacımız olan cesaret ve ilham şanlı tarihimizde ve umudumuz olan gençlerimizde fazlasıyla mevcuttur” ifadelerini kullandı.

Liseli gençlere hayatından çeşitli örnekler de vererek, kendisini başarıya taşıyan yaşam öyküsünü anlatan Başkan Yılmaz, öğrencilere Gemlik ile ilgili bilgiler de vererek soruları içtenlikle yanıtladı.

400 öğrencinin katılım sağladığı bir saatlik söyleşi sonunda Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a katılımlarından dolayı çiçek takdiminde bulundu. Çekilen toplu fotoğraflarla birlikte söyleşi programı sona erdi.



(Son Güncelleme: 30 Mayıs 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir