Esnaf Odasından Dron Hediyesi

Esnaf Odasından Dron Hediyesi

Esnaf Odasından Dron Hediyesi

Gemlik Kaymakamlığı’nca, ilçemizin daha güvenli olması açısından projelendirilen Drone ile Güvenlik sağlanması amacıyla başlatılan destek kampanyasına, Gemlik Esnaf ve Sanatkarlar Odası’ndan da bir Drone alımı ile katkı sağlandı.

Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nca alınan Dronenin teslim töreni Oda Lokalinde yapıldı.

Kaymakam Gürbüz Karakuş, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt ile Esnaf Sanatkarlar Odası Başka nı İsmail Beki ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı törenle, Drone teslim protokolü imzalandı.

İmza töreninde konuşan Kaymakam Gürbüz Karakuş, Gemlik ve Mahallerinin bundan sonra güvenliğinin dronelerle izleneceğini, bunun için Gemlik’teki odalar ve sanayi kuruluşlarının Kaymakamlığa katkı sağlamayı sürdürdüğünü söyledi.

Karakuş, daha önce Ticaret Borsası tarafından Kaymakamlığa bir drone alındığına dikkat çekerek, ikinci dronenin Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nca alınarak kendilerine teslim edilmekte olduğunu söyledi.

Yeni alınacak daha büyük 4 drone ile Gemlik’te asayiş, kaçakçılık, kaçak avlanma, uyuşturu cu satıcıları, uyuşturucu ekicileri, hırsızlık, asayis, trafik gibi konularda anın da önlem almak için dronelerin kullanacağını söyledi.

SUÇLAR  AZALACAK

Kaymakam Karakuş şöyle konuştu: “İlçe Emniyet Müdürlüğümüz ve Jandarma Komutanlığı mızca kullanılacak olan droneler ile Gemlik daha huzur lu bir kent olacaktır. Saate 80 kilometre hız yapan,1.5 kilometre yükseklikten net görüş sağlayan droneler ile her konuda güvenlik sağlanacak, önceden bilgi alınacaktır. Herhangi bir olayda 1 dakikada 8 kilometre hızla giden dronelerimiz olay yerine ulaşarak güvenlik güçlerimize net görüntülü bilgi sağlayacak, güvenlik güçlerimiz bu mahalleye sevk edilecektir. Gece görüşü yüksek termal kameralı droneler ile her türlü toplumsal olay ve kaçakçılık, izleme, plaka tesbiti gerçekleştirileceğinden Gemlik’teki adlı olaylar azalacaktır. Droneler suçu azaltacağı gibi suçluyu yakalamada da büyük hizmet verecektir. Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı ve Yönetimine bu katkılarından dolayı teşekkür ederiz”

 



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir