CHP’li Karabıyık’tan İnegöl ve Gemlik’e Üniversite Önergesi

CHP’li Karabıyık’tan İnegöl ve Gemlik’e Üniversite Önergesi

CHP’li Karabıyık’tan İnegöl ve Gemlik’e Üniversite Önergesi

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, yeni üniversiteler kurulmasına ilişkin kanun tasarısının TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde İnegöl ve Gemlik’te üniversite kurulmasına ilişkin iki önergeyi CHP Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu imzasıyla Meclis’e taşıdı.

“Bursa’nın en büyük ilçelerinden biri olan, ihracat potansiyeli ve yarattığı katma değer ile şehir özellikleri taşıyan ve il olması için verdiğimiz kanun teklifi AKP ve özellikle Başbakan’ın yaptığı matematik hesabıyla ve siyasi kaygıları sebebiyle reddedilen İnegöl, il olana kadar konuyu takip edeceğiz. Milli Eğitim Komisyonu’nda Milli Eğitim Bakanlığı’nın ifade ettiği üzere ülkemizde akademik kadro sıkıntısı olmadığı iddia ediliyor. Eğer öyleyse biz de İnegöl’e ve Gemlik’e üniversite istiyoruz. Bursa’da kurulacak iki yeni üniversite ile Bursa kentinin sosyal ve ekonomik dinamizmini olumlu yönde artırmak mümkün olacaktır” açıklamasında bulunan Karabıyık, “İnegöl’de kurulacak yeni üniversitenin özellikle bu bölgede öne çıkan mobilya, tekstil, işletme ve bilişim alanlarındaki istihdam imkanı bilimsel çalışmalarla birleştiğinde ilçenin katma değerini artıracaktır. Bilimsel ve evrensel değişimlerin üniversitede oluşturulacak diğer bölümlerle Bursa’ya ve bölgeye taşınacağı göz önünde bulundurulacak olursa bölge halkının refahına önemli katkılar sağlayacaktır. Bu amaçla “İnegöl Üniversitesi” kurulmasını teklif ediyoruz” sözleriyle İnegöl’de kurulacak üniversitenin önemini ifade etti.

Gemlik’in potansiyel olarak bir üniversite kurmaya uygun sosyo-ekonomik yapısı ile hali hazırda bir kampüs alanına sahip olduğunu kaydeden CHP Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, “Gemlik’te kurulacak Gemlik Üniversitesi’nin Zeytincilik ve Tarım Teknolojileri Fakültesi Bursa’nın verimli toprakları ile birleştiğinde katma değeri artıracak ve refaha katkı sunacaktır. Denizcilik Fakültesi ve diğer fakültelerle de sanayinin kalbinde bir katma değer yaratılmış olacaktır.” diye konuştu.



(Son Güncelleme: 3 Mayıs 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir