İhmal Ölüme Neden Oldu

İhmal Ölüme Neden Oldu

Gemlik’te karın ağrısı rahatsızlığı nedeniyle hastaneye başvurduğu öğrenilen ancak yanlış teşhis nedeniyle zamanında müdahale edilemediği öne sürülen engelli genç hastanede hayatını kaybetti.
Alınan bilgiye göre, aile tarafından apandist rahatsızlığı şüphesi ile hastaneye götürülen Recep Kanyılmaz (19) burada görevli doktorlar tarafından tomografi filmi için gönderildi. Doktorun tomografi sonuçlarına göre belli bir rahatsızlık tespit edemediği gerekçesi ile aile tarafından eve getirilen engelli genç rahatsızlanınca tekrar hastaneye götürüldü.
Gemlik Muammer Ağım Devlet Hastanesinde yapılan ilk müdahalenin ardından Bursa Yüksek İhtisas eğitim ve araştırma hastanesine sevk edilen Recep Kanyılmaz (19) burada yapılan kontrollerde acil müdahale edilerek ameliyata alındı. Kanyılmaz’ın, apandisitinin patlaması sonucunda vücudunun önemli miktarda zehirlendiğinin kaydedildiği iddia edildi. Ameliyat sonrasında yine fenalaşan Recep Kanyılmaz yoğun bakıma alındı. Kanyılmaz’a yapılan tedavilere rağmen sonuç alınamadı ve engeli genç hastanede hayatını kaybetti.
Aile Savcılıka İfade Verdi
Oğlunu kaybeden acılı baba Doğan Kanyılmaz, acı haberi yakınlarına duyururken, ihmal ve geç tedavi sonrası yaşanan olaydan dolayı konuyu yargıya taşıdı. İlgisizlikten de şikayetçi olan Kanyılmaz; ”Eğer zamanında müdahale edilse, bu kadar yayılmasa evladım yaşayacaktı. Bu acıyı bize yaşatanlardan hem dünyada, hem ahrette hesap soracağım. İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığını ve devletimizi göreve çağırıyor, sorumluların cezalandırılmasını istiyoruz. Başka gençlerimiz ölmesin” dedi.
Kanyılmaz’ın cenazesi Adli Tıp Kurumuna sevk edilirken, cenazenin Hisartepe Niyazibey camiinden yarın öğle namazını müteakip kaldırılacak.



(Son Güncelleme: 28 Nisan 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir