Acar Nitelikli Okul Düzenlemesini Eleştirdi

Acar Nitelikli Okul Düzenlemesini Eleştirdi

Acar Nitelikli Okul Düzenlemesini Eleştirdi

Gemlik CHP ilçe başkanı Cemil Acar yaptığı yazılı açıklama ile nitelikli okul uygulamasını eleştirdi.
Acar açıklamasında; “Milli Eğitim Bakanlığı’nca açıklanan “Sınavla Öğrenci Alacak Okullara İlişkin Klavuz”da, önümüzdeki yıl liseye geçiş yapacak bir milyon 250 bin öğrenciye karşılık 1367 lisede 126 bin öğrencilik kontenjan açıldığı açıklanmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı, sınırlı sayıda kontenjan açtığı ve yerleri ile verdikleri eğitim açısından tartışmalara neden olan bu okullar için “nitelikli okullar” tanımlamasını yapmıştı.
Öyleyse yine Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı diğer okullar niteliksiz midir?
Öte yandan “memleket meselesi” olarak tanımlanan Meslek Liselerine gidecek öğrenci oranları azaltılırken, bu okullar adeta gözden çıkarılmıştır. Benzer bir durum Anadolu Liseleri için de geçerlidir. Anadolu Liselerine çok fazla talep olmasına rağmen, bu liselerinin oransal olarak azaltıldığı görülmektedir. Hatta bildiğimiz çok sayıda köklü lise, sınavla öğrenci alacak liseler listesinde yer almamaktadır. Bu köklü liselerin geleneksel kültürü ve yıllardır süregelen başarıları yok sayılmakta ve yok edilmektedir.
Bunlardan biri de ilçemizdeki Celal Bayar Anadolu Lisesi’dir. Kılavuzda puanla öğrenci alacak “nitelikli okullar” arasına alınmayan Celal Bayar Anadolu Lisesi’nin gerek ilçemiz gerekse Bursa’daki değeri yok edilmiş, yıllarca öğrencilerin eğitim görebilmek için büyük çaba gösterdiği bu okul artık bakanlığa göre “niteliksiz” bir kuruma haline gelmiştir.
Kıymetli Gemlikliler,
Eğitim sisteminin yap-boz tahtasına dönüşmesinin ardından, aileler, istedikleri okulu tercih edemeyen çocuklarının daha iyi eğitim alması için özel okulların kapısını çalmaktadır.
Son 2 yılda yüzde 204 artan özel okula giden öğrenci sayısı, şimdi daha fazla hız kazanacaktır. Yoksul öğrencilerin daha da ayrıştırıldığı bu durum, parası olan ya da şartlarını zorlayarak ve kimi zaman borçlanarak özel okullara gönderen ailelerin çocuklarını, ideallerindeki okullardan uzaklaştırmaktadır ve bu çocukların içinde ukde kalmasına neden olacaktır.
Biz CHP olarak derhal bu yanlıştan dönülmesini ve eğitim sisteminin yeniden ezbere değil bilgiye, ilgi ve yeteneklere dayalı, bilimsel, laik ve çağdaş niteliğine bürünmesini talep ediyoruz.
Eğer iktidar bu yanlıştan dönmezse, CHP iktidarında yapılacak ilk işimiz, yıllar içinde eğitim sistemine verdikleri bu büyük zararları düzeltmek olacaktır” dedi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir