H. Celal Güzel ve Deniz Bölükbaşı

H. Celal Güzel ve Deniz Bölükbaşı

H. Celal Güzel ve Deniz Bölükbaşı

Rahmetli Turgut Özal’ın, Başbakanlık yaptığı Anavatan Partisi hükümetlerinde, bazı bürokratlar bakanlardan bile, daha güçlüydü.
Bunlardan bir tanesi Hasan Celal Güzel, bir diğeri de Ekrem Pakdemirli’ydi. Hasan Celal Güzel, Başbakanlık Müsteşarı, Ekrem Pakdemir’li de, Hazine ve Dış Ticaret Müsteşarı idi.
‘’Tank Hasan’ı Nasıl Biliriz.
Görüntüsü ses tonu ve pozitif yapısı ile ender rastlanan bir kişilikti. Babacan tavırları ve espri gücü de, artı puanlarıydı. Anap hükümetinin ilk kuruluşunda, rahmetli Özal’ın müsteşarıydı.
Daha sonraki hükümetlerde, Milli Eğitim Bakanlığı görevinde de, bulundu. Anavatan Partisinin kuruluşunda etkili olan, ‘’Dört Eğitim’’, zaman içinde yıprandı. Işın Çelebi’nin yer aldığı, Liberal sol tamamen dışlanmıştı.
Parti içindeki muhafazakarlar ve milliyetçiler de, güç savaşına girişmişti. İşte bu karmaşık dönemde, Hasan Celal Güzel’de, Yeniden Doğuş Partisini, kurmuştu.
Bu parti, siyasette gereken ilgiyi bulamamıştı ama, biz Hasan Celal Güzel’i pek çok defa, dinleme fırsatı bulmuştuk.
Deniz Bölükbaşı Nasıldı
Deniz Bölükbaşı, siyaseten ünlü bir ailenin evladıydı. Dış İşleri Bakanlığının, en başarılı müzakerecilerinden biriydi.
Deniz Bölükbaşı, 1 Mart tezkeresi görüşmeleri sırasında, tavizsiz tutumu nedeniyle, Amerikan heyetini çıldırtmıştı. Karşı tarafı bunaltacak ve hatta masadan kaçıracak kadar, dirençli ve donanımlı idi.
Aslında, siyaset arenasında kendisine uygun partisini de, bulmuştu. Ama. Amerika, Fetö ortak yapımı ‘’ kaset çetesi ‘’ bu değerli diplomatı ve çiçeği burnunda siyasetçiyi, çok erken vurdu.
Belki de, bu günlerde (MHP) Genel Başkanı olarak göreceğimiz bu değerli diplomatı, siyasetten soğutmuş oldu.
Biz, hem Hasan Celal Güzel, hem de Deniz Bölükbaşı’ya yüce Tanrımızdan rahmet diliyoruz. Her ikisinin de siyasette ve özellikle bürokraside önemli iz bıraktığına inanıyoruz.
Hükümetimizin yerinde olsak, bu iki değerli insanın yaptıkları konuşmalardan bazı bölümleri, hatırlatırdık.
Hele, Deniz Bölükbaşı’nın Irak Savaşı öncesi, Amerikan heyetleri ile yaptığı çetin müzakerelerden bazı bölümleri, yayınlardık.
Özellikle, Deniz Bölükbaşı’nın yaptığı dirençli ve donanımlı müzakerelerin, bu günlerle ne kadar örtüştüğünü de, görmüş olurduk.
Günün Sözü
Bir ön yargıyı yok etmek.
Atomu parçalamaktan daha zordur.
‘’Einstein’’



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir